Het Schotse modehuis Pringle of Scotland, gespecialiseerd in breiwerk, lanceert een exclusieve collectie in kasjmier, geïnspireerd door de klassieke stijl van Grace Kelly. De kledingstukken worden gemaakt door de leerlingen van de Londense Saint Martins kunstschool.

Dit seizoen gaat Pringle of Scotland voor een glamoureuze Hollywoodstijl, gebaseerd op de tijdloze en elegante kledingstukken die prinses Grace vroeger droeg. Vijf masterstudenten van de prestigieuze Central Saint Martins School of Londen hebben een collectie chique truitjes, cardigans en jurken gemaakt. Ze werden hiervoor geïnspireerd door oude foto's van Grace Kelly uit het archief van het vorstendom van Monaco. In de collectie spelen de designers met trompe-l'oeil neklijnen zoals een ronde hals die lijkt op een V-hals. Pringle of Scotland is al twee eeuwen lang gespecialiseerd in kasjmier en Grace Kelly was een vaste klant en een liefhebster van kasjmieren pullovers.

Prinses Caroline van Monaco is alvast lyrisch over de collectie: "Er zijn al veel tentoonstellingen en collecties geweest over mijn moeders garderobe maar dit is iets speciaal want dit zijn kledingstukken die ze thuis droeg, in de familiesfeer." Schotse actrice Tilda Swinton wordt het gezicht van de campagne en ontwierp zelf ook een enkellange minimalistische jurk gebaseerd op de witte Griekse gedrapeerde jurk van Grace Kelly. De Princess Grace capsulecollectie maakt deel uit van het Pringle Archive Project 1815-2011, een samenwerking tussen Pringle en Saint Martins. De ontwerpen zijn te koop vanaf midden september in de Galeries Lafayette in Parijs. (AL)

Het Schotse modehuis Pringle of Scotland, gespecialiseerd in breiwerk, lanceert een exclusieve collectie in kasjmier, geïnspireerd door de klassieke stijl van Grace Kelly. De kledingstukken worden gemaakt door de leerlingen van de Londense Saint Martins kunstschool. Dit seizoen gaat Pringle of Scotland voor een glamoureuze Hollywoodstijl, gebaseerd op de tijdloze en elegante kledingstukken die prinses Grace vroeger droeg. Vijf masterstudenten van de prestigieuze Central Saint Martins School of Londen hebben een collectie chique truitjes, cardigans en jurken gemaakt. Ze werden hiervoor geïnspireerd door oude foto's van Grace Kelly uit het archief van het vorstendom van Monaco. In de collectie spelen de designers met trompe-l'oeil neklijnen zoals een ronde hals die lijkt op een V-hals. Pringle of Scotland is al twee eeuwen lang gespecialiseerd in kasjmier en Grace Kelly was een vaste klant en een liefhebster van kasjmieren pullovers. Prinses Caroline van Monaco is alvast lyrisch over de collectie: "Er zijn al veel tentoonstellingen en collecties geweest over mijn moeders garderobe maar dit is iets speciaal want dit zijn kledingstukken die ze thuis droeg, in de familiesfeer." Schotse actrice Tilda Swinton wordt het gezicht van de campagne en ontwierp zelf ook een enkellange minimalistische jurk gebaseerd op de witte Griekse gedrapeerde jurk van Grace Kelly. De Princess Grace capsulecollectie maakt deel uit van het Pringle Archive Project 1815-2011, een samenwerking tussen Pringle en Saint Martins. De ontwerpen zijn te koop vanaf midden september in de Galeries Lafayette in Parijs. (AL)