Kledingketen Primark zal de slachtoffers van de ingestorte textielfabriek vergoeden. Vorige week vielen bij deze ramp meer dan 380 doden. Dat schrijft The Telegraph.

Naast Mango en Matalan is Primark een van de vele Westerse kledingzaken die samenwerkt met New Wave Style, een van de leveranciers waarvoor de 5000 textielarbeiders van de fabriek werkten. 'Primark zal een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers die voor onze leverancier werkten', meldt een woordvoerder van Primark in The Telegraph. 'Dit omvat het verlenen van hulp op lange termijn aan kinderen die hun ouders hebben verloren, financiële steun voor de gewonden en vergoedingen voor de families van de slachtoffers.'

Primark doet er alles aan om een slecht imago te vermijden door ook de andere leveringsbedrijven die producten vervaardigden in de fabriek aan te sporen om hun voorbeeld te volgen. 'We zijn volledig bewust van onze verantwoordelijkheid', zegt de woordvoerder van het kledingbedrijf. 'We werken samen met een lokale NGO om te beantwoorden aan de onmiddellijke noden van de slachtoffers, onder meer door het verschaffen van noodzakelijke voedselhulp aan de families.'

De ramp richtte de internationale aandacht op de vaak erbarmelijke veiligheidsomstandigheden in de kledingindustrie van Bangladesh. De eigenaar van het fabrieksgebouw, die sinds het ongeluk ondergedoken zat, werd inmiddels gearresteerd. Hij wordt nu beschuldigd van dood door nalatigheid - na het negeren van waarschuwingen van ingenieurs dat het gebouw te onveilig was om in te werken.

(AC)

Kledingketen Primark zal de slachtoffers van de ingestorte textielfabriek vergoeden. Vorige week vielen bij deze ramp meer dan 380 doden. Dat schrijft The Telegraph. Naast Mango en Matalan is Primark een van de vele Westerse kledingzaken die samenwerkt met New Wave Style, een van de leveranciers waarvoor de 5000 textielarbeiders van de fabriek werkten. 'Primark zal een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers die voor onze leverancier werkten', meldt een woordvoerder van Primark in The Telegraph. 'Dit omvat het verlenen van hulp op lange termijn aan kinderen die hun ouders hebben verloren, financiële steun voor de gewonden en vergoedingen voor de families van de slachtoffers.' Primark doet er alles aan om een slecht imago te vermijden door ook de andere leveringsbedrijven die producten vervaardigden in de fabriek aan te sporen om hun voorbeeld te volgen. 'We zijn volledig bewust van onze verantwoordelijkheid', zegt de woordvoerder van het kledingbedrijf. 'We werken samen met een lokale NGO om te beantwoorden aan de onmiddellijke noden van de slachtoffers, onder meer door het verschaffen van noodzakelijke voedselhulp aan de families.' De ramp richtte de internationale aandacht op de vaak erbarmelijke veiligheidsomstandigheden in de kledingindustrie van Bangladesh. De eigenaar van het fabrieksgebouw, die sinds het ongeluk ondergedoken zat, werd inmiddels gearresteerd. Hij wordt nu beschuldigd van dood door nalatigheid - na het negeren van waarschuwingen van ingenieurs dat het gebouw te onveilig was om in te werken.(AC)