Juweelontwerpster Isabelle Lenfant heeft donderdagavond in Brussel de "Prijs voor de Ontwerper 2009" gekregen. Die wordt elk jaar toegekend door Modo Bruxellae, de organisatie die de Brusselse mode promoot en ondersteunt. De jury lauwerde Lenfant voor haar zevende collectie en algehele werk. De opvolgster van Mademoiselle Jean mocht naar huis met 7.500 euro.

Juwelen als pleisters
Isabelle Lenfant studeerde aan de Modeacademie van La Cambre en werkte nadien vier jaar als assistente bij ontwerper Xavier Delcour. In de lente van 2006 stelt ze haar eerste eigen juwelencollectie - "IL"- voor in Parijs. Haar collecties zijn telkens opgebouwd rond de symboliek van "een pleister op de wonde leggen". Met halskettingen, armbanden en ringen in de vorm van hechtpleisters verwijst Lenfant naar "het leven zoals het is": de pleister op de wonden die je in het leven onvermijdelijk oploopt. Hechtpleisters van gepolijst massief zilver, goud of geoxideerd antraciet als teken van kwetsbaarheid. Alle stukken zijn met de hand gemaakt.

Rockallures
De zwartharige Lenfant heeft zelf uitgesproken rockallures en verschijnt altijd - ook in de winter - met blote benen en haar onafscheidelijke zwarte Santiags. Ze draagt haar pleister-ring samen met een doodskop ("wat niets morbide heeft, ooit sterven we allemaal. Laten we onszelf vooral niet ernstig nemen").

De creaties van Isabelle Lenfant worden wereldwijd in een aantal exclusieve modezaken verkocht en in België bij 'Collectors Gallery" in 1000 Brussel.

Ann Heylens.

Collectors Gallery, Lebeaustraat 17, 1000 Brussel.

Juweelontwerpster Isabelle Lenfant heeft donderdagavond in Brussel de "Prijs voor de Ontwerper 2009" gekregen. Die wordt elk jaar toegekend door Modo Bruxellae, de organisatie die de Brusselse mode promoot en ondersteunt. De jury lauwerde Lenfant voor haar zevende collectie en algehele werk. De opvolgster van Mademoiselle Jean mocht naar huis met 7.500 euro. Juwelen als pleisters Isabelle Lenfant studeerde aan de Modeacademie van La Cambre en werkte nadien vier jaar als assistente bij ontwerper Xavier Delcour. In de lente van 2006 stelt ze haar eerste eigen juwelencollectie - "IL"- voor in Parijs. Haar collecties zijn telkens opgebouwd rond de symboliek van "een pleister op de wonde leggen". Met halskettingen, armbanden en ringen in de vorm van hechtpleisters verwijst Lenfant naar "het leven zoals het is": de pleister op de wonden die je in het leven onvermijdelijk oploopt. Hechtpleisters van gepolijst massief zilver, goud of geoxideerd antraciet als teken van kwetsbaarheid. Alle stukken zijn met de hand gemaakt. Rockallures De zwartharige Lenfant heeft zelf uitgesproken rockallures en verschijnt altijd - ook in de winter - met blote benen en haar onafscheidelijke zwarte Santiags. Ze draagt haar pleister-ring samen met een doodskop ("wat niets morbide heeft, ooit sterven we allemaal. Laten we onszelf vooral niet ernstig nemen"). De creaties van Isabelle Lenfant worden wereldwijd in een aantal exclusieve modezaken verkocht en in België bij 'Collectors Gallery" in 1000 Brussel. Ann Heylens.Collectors Gallery, Lebeaustraat 17, 1000 Brussel.