Het modehuis wil zo op zoek gaan naar nieuw schrijftalent en werkt hiervoor samen met de Italiaanse uitgever Giangiacomo Feltrinelli Editore. Dat schrijft WWD. De wedstrijd heet 'Prada Journal' en is geïnspireerd op hun brillencollectie van 2013 en vooral op het 'Pantos' model. Deelnemers moeten hun hoofd breken over de volgende vragen: 'Hoe zien wij de realiteit' en 'Hoe wordt de werkelijkheid gefilterd door lenzen'? De verhalen mogen geschreven zijn in de moedertaal van de deelnemers, uitgeverij Feltrinelli gaat alles vertalen en nalezen, maar er hangen wel een paar strenge voorwaarden aan vast. Volgens het wedstrijdreglement moet je kortverhaal minimum tien en maximum twintig pagina's lang zijn met ongeveer 400 woorden per pagina en bovendien ben je verplicht om het Bodoni-DTC dim lettertype te gebruiken.

Het leven door een optische bril

Volgens Prada representeert een bril het geschreven woord. "Schrijven en lezen zijn zo nauw met elkaar verbonden en brillen zijn interessante objecten, niet enkel in de modewereld", verklaart Stefano Cantino, de communicatieverantwoordelijke van Prada, aan WWD.

Gepubliceerd op Prada.com

Je kan per persoon maar één kortverhaal insturen en je moet minimum 18 jaar zijn om deel te nemen. De gelukkige winnaars worden op 31 december 2013 bekendgemaakt en krijgen een geldprijs van 5000 euro. De winnende stukken worden online gepubliceerd op Prada's website en op hun sociale media. Geïnteresseerden kunnen nog tot 18 juni hun verhaal doorsturen naar pradajournal@prada.com. (AV)

Het modehuis wil zo op zoek gaan naar nieuw schrijftalent en werkt hiervoor samen met de Italiaanse uitgever Giangiacomo Feltrinelli Editore. Dat schrijft WWD. De wedstrijd heet 'Prada Journal' en is geïnspireerd op hun brillencollectie van 2013 en vooral op het 'Pantos' model. Deelnemers moeten hun hoofd breken over de volgende vragen: 'Hoe zien wij de realiteit' en 'Hoe wordt de werkelijkheid gefilterd door lenzen'? De verhalen mogen geschreven zijn in de moedertaal van de deelnemers, uitgeverij Feltrinelli gaat alles vertalen en nalezen, maar er hangen wel een paar strenge voorwaarden aan vast. Volgens het wedstrijdreglement moet je kortverhaal minimum tien en maximum twintig pagina's lang zijn met ongeveer 400 woorden per pagina en bovendien ben je verplicht om het Bodoni-DTC dim lettertype te gebruiken. Het leven door een optische bril Volgens Prada representeert een bril het geschreven woord. "Schrijven en lezen zijn zo nauw met elkaar verbonden en brillen zijn interessante objecten, niet enkel in de modewereld", verklaart Stefano Cantino, de communicatieverantwoordelijke van Prada, aan WWD. Gepubliceerd op Prada.com Je kan per persoon maar één kortverhaal insturen en je moet minimum 18 jaar zijn om deel te nemen. De gelukkige winnaars worden op 31 december 2013 bekendgemaakt en krijgen een geldprijs van 5000 euro. De winnende stukken worden online gepubliceerd op Prada's website en op hun sociale media. Geïnteresseerden kunnen nog tot 18 juni hun verhaal doorsturen naar pradajournal@prada.com. (AV)