© BELGAIMAGE

Het thema voor de nieuwe mannencollectie van Prada is uniformiteit. Dat resulteerde in een elegante, moderne en conservatieve collectie. Volgens de ontwerpster is conservatisme immers moderner dan progressieve ontwerpen. Net omdat we van Prada meer excentrieke ontwerpen gewoon zijn, krijgen de uniformen iets vervreemdends.

Gelijkheid

© BELGAIMAGE

Maar het meest opvallende deel aan de show, was ongetwijfeld het grote aantal vrouwen op de catwalk. Hoewel de ontwerpen strak en modern ogen, zijn ze niet uniseks of androgyn. De vrouwensilhouetten zijn wel degelijk bedoeld voor vrouwen en de mannenuniformen zijn ook niet bedoeld om gedragen te worden door de andere sekse. Ontwerpers sturen wel vaker enkele vrouwen mee de catwalk op tijdens mannenshows, maar tijdens de voorstelling van de nieuwe Pradacollectie telden we bijna evenveel vrouwen als mannen.

Minder fun

Prada kondigde deze extra vrouwencollectie aan via briefjes die de gasten op hun zitjes vonden. De genodigden moesten volgens de briefjes onderzoeken wat de verschillende genders delen en wat ze van elkaar overnemen. Al bedoelde Miuccia hier niet mee dat vrouwen en mannen letterlijk in elkaars kast moeten duiken. Het gaat meer om het spiegelen aan elkaar dan het lenen van elkaars kleding. To each his own.

© BELGAIMAGE

Voorlopig zullen er enkel vrouwenkleren getoond worden tijdens de mannenshows. 'Wanneer je een vrouwenshow doet, ben je verplicht om meer fun in de collectie stoppen. Het moet altijd meer en meer en meer en je kan nooit doen waar je het meest om geeft,' legt Miuccia uit. Om stiekem haar eigen zin te doen, verstopt ze dus een extra vrouwencollectie binnen de mannencollectie.

Deze dubbele show, met zowel een vrouwen- als mannencollectie, wordt een vaste waarde voor Prada tijdens de men's wear modeweken. (LP)

Gelijkheid Minder fun Prada kondigde deze extra vrouwencollectie aan via briefjes die de gasten op hun zitjes vonden. De genodigden moesten volgens de briefjes onderzoeken wat de verschillende genders delen en wat ze van elkaar overnemen. Al bedoelde Miuccia hier niet mee dat vrouwen en mannen letterlijk in elkaars kast moeten duiken. Het gaat meer om het spiegelen aan elkaar dan het lenen van elkaars kleding. To each his own. Deze dubbele show, met zowel een vrouwen- als mannencollectie, wordt een vaste waarde voor Prada tijdens de men's wear modeweken. (LP)