Het Italiaanse modehuis Prada eist 42 miljoen euro terug van de Italiaanse belastingdienst. De Prada Group betaalde volgens eigen zeggen de fikse som onterecht aan de Italiaanse overheid om zo boetes te voorkomen.

De Italiaanse belastingdienst eiste 42 miljoen euro van de inkomsten uit 2010 en 2011 bij het Nederlandse kantoor van Prada. Maar daar is het modehuis het niet mee eens. "We gaan niet akkoord met de interpretatie van het regelement en dat vechten we aan", zegt Donatello Galli, financieel directeur van Prada, tegen de Britse Vogue.

Volgens hem is het misverstand ontstaan door de nieuwe boekhoudkundige regels die zijn ingevoerd in 2010. Verder stellen ze dat Italië geen recht heeft op het geld, omdat het zou gaan om belasting over inkomsten uit een in Nederland gevestigde holding van Prada. (RDM)

Het Italiaanse modehuis Prada eist 42 miljoen euro terug van de Italiaanse belastingdienst. De Prada Group betaalde volgens eigen zeggen de fikse som onterecht aan de Italiaanse overheid om zo boetes te voorkomen. De Italiaanse belastingdienst eiste 42 miljoen euro van de inkomsten uit 2010 en 2011 bij het Nederlandse kantoor van Prada. Maar daar is het modehuis het niet mee eens. "We gaan niet akkoord met de interpretatie van het regelement en dat vechten we aan", zegt Donatello Galli, financieel directeur van Prada, tegen de Britse Vogue. Volgens hem is het misverstand ontstaan door de nieuwe boekhoudkundige regels die zijn ingevoerd in 2010. Verder stellen ze dat Italië geen recht heeft op het geld, omdat het zou gaan om belasting over inkomsten uit een in Nederland gevestigde holding van Prada. (RDM)