Waar halen modeontwerpers hun inspiratie vandaan en zoeken ze die soms niet te veel bij andere ontwerpers? De copycat discussie laait af en toe weer op. Illustrator aleXsandro Palombo vereeuwigde enkele modeontwerpers die niet vies zijn van wat kopieerwerk.

Humor Chic is een satirische blog die al jaren de spot drijft met designers, moderedacties en merken door haar scherpe illustraties. Recent besliste de illustrator van de blog aleXsandro Palombo om het copieus gedrag van sommige designers te onthullen. In tegenstelling tot zijn vorige tekeningen heeft hij hier misschien wel een gevoelige snaar geraakt. Palombo, die ook modeontwerper is, tekende eerder al de Simpson versies van beroemde iconen uit de modewereld.

Palombo's laatste campagne 'No Fake' toont afbeeldingen van recente catwalkbeelden van Dior, Prada en Celine naast de historische ontwerpen die ze gekopieerd hebben. Zo toont hij een Phoebe Philo mantel voor Céline dat veel weg heeft van een Geoffrey Beene jas en een Raf Simons ontwerp voor Dior dat bijna identiek is aan een jurk van Edith Head, een legendarische kostuumontwerpster in Hollywood. Ook sommige gebloemde ontwerpen van Miuccia Prada lijken sterk op die van de Franse modeontwerper André Courrèges.


Kunnen we spreken van copycats of zijn het eerder hommages aan de originele kledingstukken? Of is het allemaal gewoon een goede grap, zoals Palombo suggereert? (AV)

Waar halen modeontwerpers hun inspiratie vandaan en zoeken ze die soms niet te veel bij andere ontwerpers? De copycat discussie laait af en toe weer op. Illustrator aleXsandro Palombo vereeuwigde enkele modeontwerpers die niet vies zijn van wat kopieerwerk. Humor Chic is een satirische blog die al jaren de spot drijft met designers, moderedacties en merken door haar scherpe illustraties. Recent besliste de illustrator van de blog aleXsandro Palombo om het copieus gedrag van sommige designers te onthullen. In tegenstelling tot zijn vorige tekeningen heeft hij hier misschien wel een gevoelige snaar geraakt. Palombo, die ook modeontwerper is, tekende eerder al de Simpson versies van beroemde iconen uit de modewereld. Palombo's laatste campagne 'No Fake' toont afbeeldingen van recente catwalkbeelden van Dior, Prada en Celine naast de historische ontwerpen die ze gekopieerd hebben. Zo toont hij een Phoebe Philo mantel voor Céline dat veel weg heeft van een Geoffrey Beene jas en een Raf Simons ontwerp voor Dior dat bijna identiek is aan een jurk van Edith Head, een legendarische kostuumontwerpster in Hollywood. Ook sommige gebloemde ontwerpen van Miuccia Prada lijken sterk op die van de Franse modeontwerper André Courrèges. Kunnen we spreken van copycats of zijn het eerder hommages aan de originele kledingstukken? Of is het allemaal gewoon een goede grap, zoals Palombo suggereert? (AV)