Prada heeft het boekjaar met heel mooie cijfers afgesloten. Van crisis is er geen sprake bij het Italiaanse modehuis.

Veel modehuizen en ontwerpers kregen door de crisis serieuze klappen te verwerken. Denken we maar aan het faillissement van modegenie Walter Van Beirendonck.

Bij Prada is daar absoluut geen sprake van. Integendeel, de cijfers gaan er alleen maar op vooruit. Een nieuwe afzetmarkt in Azië zorgde voor een netto winst van 431,9 miljoen euro, een flinke stijging tegenover 2010. Toen verdiende Prada 250,8 miljoen euro. Ook de lederwaren van het huis doen het wereldwijd erg goed. Zo meldt Elle.be.

Naast een nieuwe afzetmarkt en succesvolle collecties, zal het modehuis ook het Italiaanse zeilteam voorzien van outfits tijdens de Olympische Spelen in Londen. De CEO van het bedrijf Patrizio Bertelli omschrijft 2011 als 'het beste financiële jaar van Prada ooit'. (RDM)

Prada heeft het boekjaar met heel mooie cijfers afgesloten. Van crisis is er geen sprake bij het Italiaanse modehuis.Veel modehuizen en ontwerpers kregen door de crisis serieuze klappen te verwerken. Denken we maar aan het faillissement van modegenie Walter Van Beirendonck. Bij Prada is daar absoluut geen sprake van. Integendeel, de cijfers gaan er alleen maar op vooruit. Een nieuwe afzetmarkt in Azië zorgde voor een netto winst van 431,9 miljoen euro, een flinke stijging tegenover 2010. Toen verdiende Prada 250,8 miljoen euro. Ook de lederwaren van het huis doen het wereldwijd erg goed. Zo meldt Elle.be.Naast een nieuwe afzetmarkt en succesvolle collecties, zal het modehuis ook het Italiaanse zeilteam voorzien van outfits tijdens de Olympische Spelen in Londen. De CEO van het bedrijf Patrizio Bertelli omschrijft 2011 als 'het beste financiële jaar van Prada ooit'. (RDM)