Het Franse label Dovima heeft een pop-up store geopend bij Smets in Brussel. De winkel bevindt zich op de tweede verdieping van de luxewinkel. Knack Weekend had een gesprek met Jane Pendry, de vrouw achter de collecties en het merk.

Jane Pendry liep al enkele jaren met het idee rond om de haute couture wereld achter zich te laten en zelf collecties te ontwerpen. In 2011 besloot ze - na een carrière van meer dan 20 jaar bij modehuizen zoals Yves Saint Laurent - de stap te wagen. Dovima Paris was geboren.

"Om het halfjaar brengen we een collectie uit van 10 modellen. Elke jurk wordt in verschillende stoffen gemaakt en is beschikbaar in alle maten. Vrouwen kunnen dan komen passen en vervolgens de jurk op maat laten maken."

Jane heeft er bewust voor gekozen om vooral met kleuren te werken en de snits en pasvormen zo basic mogelijk te houden. "Onze jurken kunnen overdag, maar ook 's avonds voor een feestje gedragen worden, mits een kleine aanpassing van de accessoires. Ik heb namelijk jaren in de accessoiresector gewerkt, dus ik probeer mijn kledij daarop te baseren. Een accessoire maakt of kraakt de outfit."

Voor de stoffen koos ze om samen te werken met de leveranciers uit de Parijse haute couture wereld. "De stoffen moeten perfect zijn en mijn connecties in Parijs bieden mij de mogelijkheid om met de beste leveranciers samen te werken."

Het is de eerste keer dat Dovima een winkel opent in België en na deze pop-up store zijn er - voorlopig - geen nieuwe plannen voor een zaak in België. Wie een jurk bestelt, moet rekening houden met een wachttijd van 6 tot 8 weken, maar krijgt dan wel een uniek en gepersonaliseerd exemplaar in handen. De pop-up store is slechts drie dagen open bij Smets: 24, 25 en 26 oktober. (RDM)

Het Franse label Dovima heeft een pop-up store geopend bij Smets in Brussel. De winkel bevindt zich op de tweede verdieping van de luxewinkel. Knack Weekend had een gesprek met Jane Pendry, de vrouw achter de collecties en het merk. Jane Pendry liep al enkele jaren met het idee rond om de haute couture wereld achter zich te laten en zelf collecties te ontwerpen. In 2011 besloot ze - na een carrière van meer dan 20 jaar bij modehuizen zoals Yves Saint Laurent - de stap te wagen. Dovima Paris was geboren. "Om het halfjaar brengen we een collectie uit van 10 modellen. Elke jurk wordt in verschillende stoffen gemaakt en is beschikbaar in alle maten. Vrouwen kunnen dan komen passen en vervolgens de jurk op maat laten maken." Jane heeft er bewust voor gekozen om vooral met kleuren te werken en de snits en pasvormen zo basic mogelijk te houden. "Onze jurken kunnen overdag, maar ook 's avonds voor een feestje gedragen worden, mits een kleine aanpassing van de accessoires. Ik heb namelijk jaren in de accessoiresector gewerkt, dus ik probeer mijn kledij daarop te baseren. Een accessoire maakt of kraakt de outfit." Voor de stoffen koos ze om samen te werken met de leveranciers uit de Parijse haute couture wereld. "De stoffen moeten perfect zijn en mijn connecties in Parijs bieden mij de mogelijkheid om met de beste leveranciers samen te werken." Het is de eerste keer dat Dovima een winkel opent in België en na deze pop-up store zijn er - voorlopig - geen nieuwe plannen voor een zaak in België. Wie een jurk bestelt, moet rekening houden met een wachttijd van 6 tot 8 weken, maar krijgt dan wel een uniek en gepersonaliseerd exemplaar in handen. De pop-up store is slechts drie dagen open bij Smets: 24, 25 en 26 oktober. (RDM)