Pierre Bergé - de medeoprichter van het modehuis Yves Saint Laurent - vertelde WWD dat hij verheugd is met de beslissingen die Hedi Slimane - de nieuwe creatieve directeur - heeft genomen om het merk een frissere uitstraling te geven. "Deze aanpassingen zullen het merk terugbrengen naar zijn iconische roots", aldus Bergé.

Hedi Slimane wil het modehuis herstellen en terugbrengen naar de pure essentie van de iconische ready-to-wear collectie van 1966. Slimane zal een nieuw tijdperk inluiden zonder de originele principes en idealen te verwaarlozen, aldus het bestuur van Yves Saint Laurent.

De grootste verandering is natuurlijk de naamsverandering. Zo zal de RTW collectie - die oorspronkelijk de naam Saint Laurent Rive Gauche kreeg- nu Saint Laurent Paris heten. De naam Yves Saint Laurent zal in gebruik blijven voor institutionele doeleinden en ook het YSL logo - dat dateert van 1961 - blijft intact, aldus WWD.

In maart werd Hedi Slimane aangesteld door Yves Saint Laurent om Stefano Pilati op te volgen als creatief directeur, waarbij hij de totale creatieve verantwoordelijkheid kreeg voor het imago van het merk en de collecties. Pierre Bergé was heel blij met de aanstelling van Slimane en is ook verheugd met zijn recente beslissingen. "Ik ben heel blij. Iemand die het modehuis meer Saint Laurent maakt, is welkom", zegt hij tegen WWD. Ik ben ook blij dat Stefano Pilati weg is, net zoals ik dat ook was toen Tom Ford YSL heeft verlaten."

Bergé steunt Slimane ook in zijn beslissing om de creatieve studio's van YSL in Los Angeles te baseren, waar hij woont. "De creatieve studio van een ontwerper leeft in de persoon zelf. Hedi woont in Los Angeles, dus heeft hij ook de vrijheid om te ontwerpen in de stad waar hij zich thuisvoelt." (RDM)

Pierre Bergé - de medeoprichter van het modehuis Yves Saint Laurent - vertelde WWD dat hij verheugd is met de beslissingen die Hedi Slimane - de nieuwe creatieve directeur - heeft genomen om het merk een frissere uitstraling te geven. "Deze aanpassingen zullen het merk terugbrengen naar zijn iconische roots", aldus Bergé. Hedi Slimane wil het modehuis herstellen en terugbrengen naar de pure essentie van de iconische ready-to-wear collectie van 1966. Slimane zal een nieuw tijdperk inluiden zonder de originele principes en idealen te verwaarlozen, aldus het bestuur van Yves Saint Laurent. De grootste verandering is natuurlijk de naamsverandering. Zo zal de RTW collectie - die oorspronkelijk de naam Saint Laurent Rive Gauche kreeg- nu Saint Laurent Paris heten. De naam Yves Saint Laurent zal in gebruik blijven voor institutionele doeleinden en ook het YSL logo - dat dateert van 1961 - blijft intact, aldus WWD. In maart werd Hedi Slimane aangesteld door Yves Saint Laurent om Stefano Pilati op te volgen als creatief directeur, waarbij hij de totale creatieve verantwoordelijkheid kreeg voor het imago van het merk en de collecties. Pierre Bergé was heel blij met de aanstelling van Slimane en is ook verheugd met zijn recente beslissingen. "Ik ben heel blij. Iemand die het modehuis meer Saint Laurent maakt, is welkom", zegt hij tegen WWD. Ik ben ook blij dat Stefano Pilati weg is, net zoals ik dat ook was toen Tom Ford YSL heeft verlaten." Bergé steunt Slimane ook in zijn beslissing om de creatieve studio's van YSL in Los Angeles te baseren, waar hij woont. "De creatieve studio van een ontwerper leeft in de persoon zelf. Hedi woont in Los Angeles, dus heeft hij ook de vrijheid om te ontwerpen in de stad waar hij zich thuisvoelt." (RDM)