Pierre-Alexis Dumas, de creatieve directeur én zoon van voormalig CEO Jean-Louis Dumas van het Franse modehuis Hermès, is tot ridder geslagen in de Franse Légion d'Honneur. Dat meldt WWD.

De orde werd in 1802 opgericht door Napoleon Bonaparte en bekroont mensen die veel betekend hebben voor het Franse erfgoed. De minister van cultuur en opvoeding heeft de titel aan Dumas gegeven omdat hij al sinds 2006 een essentiële rol heeft gespeeld in de groei van het legendarische Franse modehuis Hermès.

Eerder mochten ook al ontwerpers Valentino en Sonia Rykiel deze eer op hun palmares schrijven. John Galliano moest dan weer zijn titel in de Légion d'honneur afstaan als een gevolg van de racistische en antisemitische uitspraken die hij deed in 2011. (RDM)

Pierre-Alexis Dumas, de creatieve directeur én zoon van voormalig CEO Jean-Louis Dumas van het Franse modehuis Hermès, is tot ridder geslagen in de Franse Légion d'Honneur. Dat meldt WWD.De orde werd in 1802 opgericht door Napoleon Bonaparte en bekroont mensen die veel betekend hebben voor het Franse erfgoed. De minister van cultuur en opvoeding heeft de titel aan Dumas gegeven omdat hij al sinds 2006 een essentiële rol heeft gespeeld in de groei van het legendarische Franse modehuis Hermès. Eerder mochten ook al ontwerpers Valentino en Sonia Rykiel deze eer op hun palmares schrijven. John Galliano moest dan weer zijn titel in de Légion d'honneur afstaan als een gevolg van de racistische en antisemitische uitspraken die hij deed in 2011. (RDM)