Paul Smith (° 1946, Nottingham) is de zoon van een decorateur. Zelf is hij gek van sport maar na een fietsongeluk besluit hij in 1970 samen met zijn vriendin (nu zijn vrouw) Pauline Denyer in Nottingham een kleine kledingszaak te openen. De boetiek is alleen op vrijdag en zaterdag open, zodat Paul door de week elders kan werken om zijn zaak te financieren. Hij werkt als inkoper, designer en consultant voor grote bedrijven en leert bij Burnstein (Browns) de knepen van het vak. Ondertussen volgt hij 's avonds naailessen.

In 1976 showt hij zijn eerste mannencollectie in Parijs. Zijn label Paul Smith is een wereldwijde hit, vooral in Japan waar hij meer dan honderd winkels opent en als een rockster wordt achtervolgd. In 1994 lanceert hij met even groot succes zijn Womenlijn.
Zijn kleding is klassiek Brits, maar uitgevoerd in verrassende kleuren en materialen. Hij wordt ook wel de vader van de Britse mode genoemd. Paul Smith is de eerste niet-Italiaanse designer die (in 1985) uitgenodigd wordt op het Pitti-Uoma-salon van Firenze. Hij laat zijn creaties daar showen door robots die zijn ontworpen door Dick Stringer.

Momenteel heeft hij twaalf verschillende collecties: van zijn hoofdlijn Paul Smith voor mannen en vrouwen, over Paul Smith Jeans, horloges, schoenen, pennen, parfums en curiosa, tot Paul Smithtapijten. De collecties worden wereldwijd verkocht in 35 landen. Daarnaast heeft hij showrooms in Londen, Parijs, Milaan, New York en Tokio. Ondanks de omvang van het bedrijf blijven de collecties onveranderd de stempel van de meester dragen. Als ontwerper én voorzitter van de firma blijft Paul Smith de koers bepalen. (GT)

www.paulsmith.co.uk

Paul Smith (° 1946, Nottingham) is de zoon van een decorateur. Zelf is hij gek van sport maar na een fietsongeluk besluit hij in 1970 samen met zijn vriendin (nu zijn vrouw) Pauline Denyer in Nottingham een kleine kledingszaak te openen. De boetiek is alleen op vrijdag en zaterdag open, zodat Paul door de week elders kan werken om zijn zaak te financieren. Hij werkt als inkoper, designer en consultant voor grote bedrijven en leert bij Burnstein (Browns) de knepen van het vak. Ondertussen volgt hij 's avonds naailessen.In 1976 showt hij zijn eerste mannencollectie in Parijs. Zijn label Paul Smith is een wereldwijde hit, vooral in Japan waar hij meer dan honderd winkels opent en als een rockster wordt achtervolgd. In 1994 lanceert hij met even groot succes zijn Womenlijn. Zijn kleding is klassiek Brits, maar uitgevoerd in verrassende kleuren en materialen. Hij wordt ook wel de vader van de Britse mode genoemd. Paul Smith is de eerste niet-Italiaanse designer die (in 1985) uitgenodigd wordt op het Pitti-Uoma-salon van Firenze. Hij laat zijn creaties daar showen door robots die zijn ontworpen door Dick Stringer.Momenteel heeft hij twaalf verschillende collecties: van zijn hoofdlijn Paul Smith voor mannen en vrouwen, over Paul Smith Jeans, horloges, schoenen, pennen, parfums en curiosa, tot Paul Smithtapijten. De collecties worden wereldwijd verkocht in 35 landen. Daarnaast heeft hij showrooms in Londen, Parijs, Milaan, New York en Tokio. Ondanks de omvang van het bedrijf blijven de collecties onveranderd de stempel van de meester dragen. Als ontwerper én voorzitter van de firma blijft Paul Smith de koers bepalen. (GT) www.paulsmith.co.uk