De Britse modeontwerper Paul Smith wordt de nieuwe globale ambassadeur voor The Woolmark Company. Hij zal meewerken aan mediacampagnes en twee mannencollecties met merinowol ontwerpen.

'Ik ben altijd al fan geweest van natuurlijke vezels, katoen voor hemden en wol voor de rest - dit zijn goede hoofdingrediënten voor een modeontwerper,' zei Paul Smith over deze samenwerking.

De Australische merinowol, geprezen omwille van zijn kwaliteit, zal een hoofdrol gaan spelen in de voorjaars- en najaarscollectie van Smith. Naast het gebruik van wol in zijn eigen collecties, zal de ontwerper ook meewerken aan mediacampagnes om wol wereldwijd te promoten.

Smith heeft samengewerkt met de Britse fabriek Clissold om exclusieve, lichte Australische merinowol te fabriceren die ook in warmere klimaten gedragen kan worden. Voor de voorjaarscollectie opteerde Smith voor wol van Cool Wool.

'Het was een groot project om Clissold dit soort wol te laten fabriceren. De sleutel tot succes hier was het motiveren van de ontwerpers door erop te wijzen dat er een goede kans op slagen was - en het management team overtuigen om de ontwerpers te laten experimenteren,' licht Smith toe. (LP)

De Britse modeontwerper Paul Smith wordt de nieuwe globale ambassadeur voor The Woolmark Company. Hij zal meewerken aan mediacampagnes en twee mannencollecties met merinowol ontwerpen. 'Ik ben altijd al fan geweest van natuurlijke vezels, katoen voor hemden en wol voor de rest - dit zijn goede hoofdingrediënten voor een modeontwerper,' zei Paul Smith over deze samenwerking. De Australische merinowol, geprezen omwille van zijn kwaliteit, zal een hoofdrol gaan spelen in de voorjaars- en najaarscollectie van Smith. Naast het gebruik van wol in zijn eigen collecties, zal de ontwerper ook meewerken aan mediacampagnes om wol wereldwijd te promoten. Smith heeft samengewerkt met de Britse fabriek Clissold om exclusieve, lichte Australische merinowol te fabriceren die ook in warmere klimaten gedragen kan worden. Voor de voorjaarscollectie opteerde Smith voor wol van Cool Wool. 'Het was een groot project om Clissold dit soort wol te laten fabriceren. De sleutel tot succes hier was het motiveren van de ontwerpers door erop te wijzen dat er een goede kans op slagen was - en het management team overtuigen om de ontwerpers te laten experimenteren,' licht Smith toe. (LP)