Patrick Van Ommeslaeghe (°1965) studeerde af aan de Antwerpse Academie in 1990. In 1992 vertrok hij naar Parijs, alwaar hij tot 1995 werkte als eerste assistent bij het couturehuis Balenciaga (indertijd onder leiding van Josephus Thimister). Daarop volgde een jaar op het atelier van Jean Paul Gaultier, waarna hij twee jaar de rechterhand was van de Franse cultcouturière Adeline André. Begin 1999 presenteerde hij zijn eerste vrouwencollectie in Parijs en kreeg meteen de Andam-prijs van het Franse ministerie van Cultuur.

In totaal maakte Van Ommeslaeghe vier opeenvolgende collecties, maar ondanks het kleine volume bleken zijn regale, tot de essentie geminimaliseerde wikkelvormen en monochrome inkleuringen naast invloedrijk ook tijdloos, een aspect dat Linda Loppa onderschreef toen ze hem uitnodigde voor een retrospectief defilé tijdens het openingsgala van het Antwerpse Modemuseum (september 2002). In 2001 en 2002 fungeerde Van Ommeslaeghe als assistent/consultant bij het Italiaanse modehuis Pucci. Sinds juli 2005 is Van Ommeslaeghe rechterhand van Raf Simons bij Jil Sander. (PDP)

Patrick Van Ommeslaeghe (°1965) studeerde af aan de Antwerpse Academie in 1990. In 1992 vertrok hij naar Parijs, alwaar hij tot 1995 werkte als eerste assistent bij het couturehuis Balenciaga (indertijd onder leiding van Josephus Thimister). Daarop volgde een jaar op het atelier van Jean Paul Gaultier, waarna hij twee jaar de rechterhand was van de Franse cultcouturière Adeline André. Begin 1999 presenteerde hij zijn eerste vrouwencollectie in Parijs en kreeg meteen de Andam-prijs van het Franse ministerie van Cultuur. In totaal maakte Van Ommeslaeghe vier opeenvolgende collecties, maar ondanks het kleine volume bleken zijn regale, tot de essentie geminimaliseerde wikkelvormen en monochrome inkleuringen naast invloedrijk ook tijdloos, een aspect dat Linda Loppa onderschreef toen ze hem uitnodigde voor een retrospectief defilé tijdens het openingsgala van het Antwerpse Modemuseum (september 2002). In 2001 en 2002 fungeerde Van Ommeslaeghe als assistent/consultant bij het Italiaanse modehuis Pucci. Sinds juli 2005 is Van Ommeslaeghe rechterhand van Raf Simons bij Jil Sander. (PDP)