Tijdens de openingsavond van de expositie over Jeanne Lanvin, de Parijse modeontwerpster die aan de wieg stond van het modelabel Lanvin, bracht burgemeester Anne Hidalgo een eerbetoon aan de modesector. Aangezien de sector maar liefst 60.000 mensen tewerkstelt, is de mode erg belangrijk voor de lichtstad.

'Ikzelf ben opgevoed door een moeder die ook couturière was, dus ik begrijp maar al te goed het belang van vakmanschap. We moeten de juweliers, schoenmakers, handwerkspecialisten en andere modeberoepen eren. De komende zes jaar zullen we 57 miljoen euro investeren in de modesector. We willen onze positie als wereldhoofdstad van de mode verstevigen', klonk het bevlogen tijdens de speech van Hidalgo. (AB / Via FashionMag)

Tijdens de openingsavond van de expositie over Jeanne Lanvin, de Parijse modeontwerpster die aan de wieg stond van het modelabel Lanvin, bracht burgemeester Anne Hidalgo een eerbetoon aan de modesector. Aangezien de sector maar liefst 60.000 mensen tewerkstelt, is de mode erg belangrijk voor de lichtstad.'Ikzelf ben opgevoed door een moeder die ook couturière was, dus ik begrijp maar al te goed het belang van vakmanschap. We moeten de juweliers, schoenmakers, handwerkspecialisten en andere modeberoepen eren. De komende zes jaar zullen we 57 miljoen euro investeren in de modesector. We willen onze positie als wereldhoofdstad van de mode verstevigen', klonk het bevlogen tijdens de speech van Hidalgo. (AB / Via FashionMag)