Uitzonderlijk heeft Oxfam beslist dat 50.000 euro van de opbrengsten van deze editie zal ingezet worden voor Oxfam-projecten voor de Syrische vluchtelingen wereldwijd. Een deel van de ingezamelde kleding gaat rechtstreeks naar de vluchtelingen in Brussel, in functie van de noden.

Individuele burgers en organisaties zetten zich samen in om de vluchtelingen in het Maximiliaanpark in Brussel te voorzien van voedsel, kleding, onderdak en medische zorgen. Het Burgerplatform, dat de hele actie coördineert in samenwerking met Samu Social, krijgt de steun van onder andere Dokters van de Wereld en Oxfam. Oxfam coördineert de distributie van kleding in het Maximiliaanpark. Om tijd te winnen heeft de organisatie eerst eigen kleding ter beschikking gesteld die al gesorteerd was voor haar tweedehandswinkels. Intussen sturen Oxfam-medewerkers er, met de hulp van het Burgerplatform, vrijwilligers aan die zich spontaan hebben aangemeld. Samen sorteren zij de grote massa spullen die de mensen komen brengen om die dan onder de vluchtelingen te kunnen verdelen.

"Naast het humanitaire werk doet Oxfam ook aan politieke belangenbehartiging. Zodat de internationale gemeenschap zich inzet om een 'duurzame' oplossing te vinden voor het conflict in Syrië. De eerste stap is om het geweld te beëindigen", zegt Liesbeth Goossens, verantwoordelijke voor humanitaire beleidsbeïnvloeding bij Oxfam-Solidariteit.

Oxfam-Solidariteit roept de bevolking op om een gift te doen op het rekeningnummer IBAN BE37 0000 0000 2828 met de vermelding "Syrische vluchtelingen". De giften zullen aangewend worden om de Oxfam-projecten voor de Syrische vluchtelingen te financieren.

Uitzonderlijk heeft Oxfam beslist dat 50.000 euro van de opbrengsten van deze editie zal ingezet worden voor Oxfam-projecten voor de Syrische vluchtelingen wereldwijd. Een deel van de ingezamelde kleding gaat rechtstreeks naar de vluchtelingen in Brussel, in functie van de noden.Individuele burgers en organisaties zetten zich samen in om de vluchtelingen in het Maximiliaanpark in Brussel te voorzien van voedsel, kleding, onderdak en medische zorgen. Het Burgerplatform, dat de hele actie coördineert in samenwerking met Samu Social, krijgt de steun van onder andere Dokters van de Wereld en Oxfam. Oxfam coördineert de distributie van kleding in het Maximiliaanpark. Om tijd te winnen heeft de organisatie eerst eigen kleding ter beschikking gesteld die al gesorteerd was voor haar tweedehandswinkels. Intussen sturen Oxfam-medewerkers er, met de hulp van het Burgerplatform, vrijwilligers aan die zich spontaan hebben aangemeld. Samen sorteren zij de grote massa spullen die de mensen komen brengen om die dan onder de vluchtelingen te kunnen verdelen. "Naast het humanitaire werk doet Oxfam ook aan politieke belangenbehartiging. Zodat de internationale gemeenschap zich inzet om een 'duurzame' oplossing te vinden voor het conflict in Syrië. De eerste stap is om het geweld te beëindigen", zegt Liesbeth Goossens, verantwoordelijke voor humanitaire beleidsbeïnvloeding bij Oxfam-Solidariteit. Oxfam-Solidariteit roept de bevolking op om een gift te doen op het rekeningnummer IBAN BE37 0000 0000 2828 met de vermelding "Syrische vluchtelingen". De giften zullen aangewend worden om de Oxfam-projecten voor de Syrische vluchtelingen te financieren.