Oscar de la Renta zal enkel mensen toelaten in zijn show op de New York Fashion Week die een professionele reden hebben om daar te zijn. Mensen die uit nieuwsgierigheid willen komen kijken en foto's nemen, zullen dus het deksel op hun neus krijgen. De ontwerper vindt dat de modeweken te druk zijn geworden en is het beu dat zijn doelpubliek moet duwen en trekken om een plaatsje te bemachtigen. Zo meldt WWD.

Op 10 september zal de la Renta een runway show geven voor een maximum capaciteit van 350 gasten. Dat is heel wat minder dan vorig seizoen, toen hij nog twee shows op poten zette voor 316 gasten elk. Voor de ontwerper is de drukte die rond fashion week hangt overbodig en zelfs vervelend geworden.

Een van de redenen voor deze beslissing is de planning van de shows. Slechts anderhalf uur later begint de show van Narciso Rodriguez namelijk al. Om te voorkomen dat de modellen die zowel in de show van de la Renta als Rodriguez lopen halsoverkop moeten vertrekken, koos de ontwerper voor een show in plaats van twee. "Ik vind het heel vervelend om anderen last te bezorgen, net zoals ik hoop dat andere mensen mij ook niet in een lastig parket willen brengen", zei de la Renta over zijn beslissing. Ook de gasten die beide shows willen bijwonen zullen zich dankzij de kleinschaligheid van de la Renta's show niet te hard moeten haasten.

De mensen die niet bij de gelukkigen zijn en dus geen kaartje in de bus kregen, zullen de ontwerpen online moeten bekijken. "Ik heb het gevoel dat een meer gericht publiek uitnodigen de meest beheersbare en beschaafde manier is", vertelde de la Renta aan WWD. "Waarom 20 miljoen mensen uitnodigen die geen enkele link hebben met de kleren", vraagt hij zich af. Met deze uitspraken lijkt hij - al dan niet bewust - te reageren op Suzy Menkes' uitlatingen over het circus rond fashion week. Geen rechtstreekse aanvallen bij de la Renta, maar wel een doelgerichte beslissing. (LP)

Oscar de la Renta zal enkel mensen toelaten in zijn show op de New York Fashion Week die een professionele reden hebben om daar te zijn. Mensen die uit nieuwsgierigheid willen komen kijken en foto's nemen, zullen dus het deksel op hun neus krijgen. De ontwerper vindt dat de modeweken te druk zijn geworden en is het beu dat zijn doelpubliek moet duwen en trekken om een plaatsje te bemachtigen. Zo meldt WWD. Op 10 september zal de la Renta een runway show geven voor een maximum capaciteit van 350 gasten. Dat is heel wat minder dan vorig seizoen, toen hij nog twee shows op poten zette voor 316 gasten elk. Voor de ontwerper is de drukte die rond fashion week hangt overbodig en zelfs vervelend geworden. Een van de redenen voor deze beslissing is de planning van de shows. Slechts anderhalf uur later begint de show van Narciso Rodriguez namelijk al. Om te voorkomen dat de modellen die zowel in de show van de la Renta als Rodriguez lopen halsoverkop moeten vertrekken, koos de ontwerper voor een show in plaats van twee. "Ik vind het heel vervelend om anderen last te bezorgen, net zoals ik hoop dat andere mensen mij ook niet in een lastig parket willen brengen", zei de la Renta over zijn beslissing. Ook de gasten die beide shows willen bijwonen zullen zich dankzij de kleinschaligheid van de la Renta's show niet te hard moeten haasten. De mensen die niet bij de gelukkigen zijn en dus geen kaartje in de bus kregen, zullen de ontwerpen online moeten bekijken. "Ik heb het gevoel dat een meer gericht publiek uitnodigen de meest beheersbare en beschaafde manier is", vertelde de la Renta aan WWD. "Waarom 20 miljoen mensen uitnodigen die geen enkele link hebben met de kleren", vraagt hij zich af. Met deze uitspraken lijkt hij - al dan niet bewust - te reageren op Suzy Menkes' uitlatingen over het circus rond fashion week. Geen rechtstreekse aanvallen bij de la Renta, maar wel een doelgerichte beslissing. (LP)