De Amerikaanse retailer Opening Ceremony focust zich het komende jaar op de Belgische mode. Zowel de grote namen van de 'Antwerpse Zes' als nieuwe Belgische designers zullen hun plekje krijgen in de OC-winkels.

Opening Ceremony werd in 2002 opgericht door Carol Lim en Humberto Leon. Ze wilden er hun passie voor reizen, kunst en mode samenbrengen. Van een klein winkeltje in New York groeide Opening Ceremony uit tot wereldwijd netwerk met winkels en showrooms in New York, Londen, Los Angeles en Tokyo. Opening Ceremony heeft bovendien een eigen kledinglijn, een tv-zender en een magazine.

Naast hun gigantische, internationale aanbod van modemerken, zet Opening Ceremony ook elk jaar 1 land 'in the picture'. Na Argentinië, Japan en Korea is het dus nu de beurt aan ons land, volgens Opening Ceremony 'een land met een enorme geschiedenis van baanbrekende designers'.

Opening Ceremony laat zich dus het komende jaar volledig onderdompelen in de Belgische mode. De collecties van gevestigde waarden zoals Raf Simons, Dries Van Noten, Veronique Branquinho en Walter Van Beirendonck zullen in de winkelrekken terug te vinden zijn. Opkomende talenten, denk maar aan Christian Wijnants en de knitwearlijn Chauncey, krijgen ook hun plek in de OC-winkels. Bovendien selecteerden Carol Lim en Humberto Leon hun favoriete pas afgestudeerden van de Antwerpse Modeacademie.

Naast het aanbieden van de Belgische collecties heeft Opening Ceremony nog meer in petto voor hun versie van 'USA vs. Belgium'. Voormalig student van de Antwerpse Modeacademie David Vandewal zal voor de etalages van de OC-winkels originele collages samenstellen, geïnspireerd op de geschiedenis van de Belgische mode. Ook zullen er heel wat afstudeercollecties van studenten van de Modeacademie en La Cambre tentoongesteld worden. 'Opening Ceremony loves Belgium' dus. En terecht. (AB)

De Amerikaanse retailer Opening Ceremony focust zich het komende jaar op de Belgische mode. Zowel de grote namen van de 'Antwerpse Zes' als nieuwe Belgische designers zullen hun plekje krijgen in de OC-winkels.Opening Ceremony werd in 2002 opgericht door Carol Lim en Humberto Leon. Ze wilden er hun passie voor reizen, kunst en mode samenbrengen. Van een klein winkeltje in New York groeide Opening Ceremony uit tot wereldwijd netwerk met winkels en showrooms in New York, Londen, Los Angeles en Tokyo. Opening Ceremony heeft bovendien een eigen kledinglijn, een tv-zender en een magazine.Naast hun gigantische, internationale aanbod van modemerken, zet Opening Ceremony ook elk jaar 1 land 'in the picture'. Na Argentinië, Japan en Korea is het dus nu de beurt aan ons land, volgens Opening Ceremony 'een land met een enorme geschiedenis van baanbrekende designers'.Opening Ceremony laat zich dus het komende jaar volledig onderdompelen in de Belgische mode. De collecties van gevestigde waarden zoals Raf Simons, Dries Van Noten, Veronique Branquinho en Walter Van Beirendonck zullen in de winkelrekken terug te vinden zijn. Opkomende talenten, denk maar aan Christian Wijnants en de knitwearlijn Chauncey, krijgen ook hun plek in de OC-winkels. Bovendien selecteerden Carol Lim en Humberto Leon hun favoriete pas afgestudeerden van de Antwerpse Modeacademie.Naast het aanbieden van de Belgische collecties heeft Opening Ceremony nog meer in petto voor hun versie van 'USA vs. Belgium'. Voormalig student van de Antwerpse Modeacademie David Vandewal zal voor de etalages van de OC-winkels originele collages samenstellen, geïnspireerd op de geschiedenis van de Belgische mode. Ook zullen er heel wat afstudeercollecties van studenten van de Modeacademie en La Cambre tentoongesteld worden. 'Opening Ceremony loves Belgium' dus. En terecht. (AB)