Levi's, de grootste jeansproducent ter wereld, engageert zich om tegen het jaar 2020 alle schadelijke chemicaliën te bannen uit zijn productieketen. Dat meldt milieuorganisatie Greenpeace in een persbericht en de Amerikaanse producent bevestigt de informatie op zijn website.

Greenpeace heeft in het kader van de Detox-campaign aan de modemerken gevraagd vanaf 2020 geen giftige stoffen meer te lozen in rivieren en waterlopen. Levi's zal tegen het einde van 2015 alle giftige PFK's bannen en werk maken van PFK-vrije alternatieven en niet-schadelijke chemicaliën, luidt het.

Bovendien eist de jeansproducent van zijn vijftien grootste leveranciers, die vooral fabrieken hebben in China en Mexico, dat ze tegen eind juni 2013 alle gegevens over hun watervervuiling vrijgeven. Tegen eind 2013 zijn 25 andere grote leveranciers aan de beurt. "De mensen die in de buurt van de fabrieken wonen, kunnen op die manier te weten komen welke stoffen de textielindustrie in hun milieu loost", aldus Greenpeace.

"Levi's is het elfde merk dat zich geloofwaardig engageert om geen giftige stoffen meer te lozen doorheen het volledige productieproces", luidt het nog. Ook de merken Adidas, Nike, Puma, Li-Ning, H&M, C&A, Marks & Spencer, Zara, Mango en Esprit hebben de stap al gezet.

Toch zijn er volgens Greenpeace nog modemerken waar het beter kan. "Het wordt hoog tijd dat ook Calvin Klein, Gap en Victoria's Secret ontgiften. We blijven de giftige geheimpjes van kledingmerken onthullen tot ze hun gebruik van schadelijke stoffen tot nul herleiden." (belga/RDM)

Levi's, de grootste jeansproducent ter wereld, engageert zich om tegen het jaar 2020 alle schadelijke chemicaliën te bannen uit zijn productieketen. Dat meldt milieuorganisatie Greenpeace in een persbericht en de Amerikaanse producent bevestigt de informatie op zijn website.Greenpeace heeft in het kader van de Detox-campaign aan de modemerken gevraagd vanaf 2020 geen giftige stoffen meer te lozen in rivieren en waterlopen. Levi's zal tegen het einde van 2015 alle giftige PFK's bannen en werk maken van PFK-vrije alternatieven en niet-schadelijke chemicaliën, luidt het. Bovendien eist de jeansproducent van zijn vijftien grootste leveranciers, die vooral fabrieken hebben in China en Mexico, dat ze tegen eind juni 2013 alle gegevens over hun watervervuiling vrijgeven. Tegen eind 2013 zijn 25 andere grote leveranciers aan de beurt. "De mensen die in de buurt van de fabrieken wonen, kunnen op die manier te weten komen welke stoffen de textielindustrie in hun milieu loost", aldus Greenpeace. "Levi's is het elfde merk dat zich geloofwaardig engageert om geen giftige stoffen meer te lozen doorheen het volledige productieproces", luidt het nog. Ook de merken Adidas, Nike, Puma, Li-Ning, H&M, C&A, Marks & Spencer, Zara, Mango en Esprit hebben de stap al gezet. Toch zijn er volgens Greenpeace nog modemerken waar het beter kan. "Het wordt hoog tijd dat ook Calvin Klein, Gap en Victoria's Secret ontgiften. We blijven de giftige geheimpjes van kledingmerken onthullen tot ze hun gebruik van schadelijke stoffen tot nul herleiden." (belga/RDM)