Ontdekkingstocht doorheen het Belgische modelandschap

Tijdens de ‘Brussels Fashion Days’ werd de bezoeker helemaal ondergedompeld in de Belgische modewereld.

We gingen een kijkje nemen op de eerste editie van de ‘Brussels Fashion Days’ en werden helemaal ondergedompeld in de wereld van de Belgische mode. Tijdens de ‘Brussels Fashion Days’ staat Belgische mode centraal. Op verschillende manieren werd talent van eigen bodem in de kijker gezet: een voorstelling van 50 modeontwerpers, modedefilés, een grote pop-up exporuimte en een fototentoonstelling. Daarnaast waren er voor de bezoekers tal van activiteiten voorzien, waaronder een make-upsessie of het deelnemen aan een fotoshoot.
The Egg in Brussel werd gedurende drie dagen omgevormd tot het stijlvolle decor van de ‘Brussel Fashion Days’. Dit evenement wil de Belgische mode op verschillende manieren in de kijker zetten. Vlak na binnenkomst kon de bezoeker kennismaken met het werk van vijftig Belgische modetalenten. De verschillende silhouetten werden opgesteld in een grote overzichtelijke ruimte. Er werd zowel werk getoond van meer gevestigde namen als van opkomend talent. Voorbeelden zijn Colette Klinkenberg, Elvis Pompilio en Monsieur Bul. Er stonden ook silhouetten opgesteld van de jonge modeontwerpster Gioia Seghers, die enkele weken geleden nog de Weekend Fashion Award 2012 in ontvangst mocht nemen. Naast de silhouetten van de modeontwerpers was er ook ruimte voor accessoire van Belgische bodem. Fijne juwelen van onder meer Alfonza Salamone en handtassen van onder meer Lilu.

Modescholen

Om jonge mensen te stimuleren hun creativiteit naar buiten te brengen, waren er ook enkele van de beste modescholen van ons land op het evenement aanwezig. Voorbeelden zijn Les Ateliers Lannaux, Francisco Ferrer en Helmo Mode. Ze waren aanwezig op dit evenement op hun eigen werking aan het publiek uit te leggen en de scholen toonden de silhouetten van hun beste leerlingen.

Modefotografie

Nadat we uitgebreid hadden kennisgemaakt met de creaties van Belgische modeontwerpers, gingen we naar het volgende luik van dit evenement: de fototentoonstelling. Enkele fotografen, waaronder Fred Sablon en Serge Leblon, stelden hun werk ten toon. Meteen in het oog sprong het werk van de jonge fotografe Charlotte Abramow. Met haar fotoreeks ‘Sunday School’ wist ze meteen de aandacht van de bezoekers te trekken. Haar fotografisch werk straalt een zekere frivoliteit en zachtheid uit. Daarnaast weet ze de kleding, want ten slotte is het modefotografie, goed naar voren te laten komen en de kleding krijgt een prominente rol op haar foto’s.
Laat jezelf verwennen
Nadat de bezoeker de verschillende ‘exposities’ had bezocht, werden er enkele ontspannende activiteiten voorzien. Wie zin had kon deelnemen aan een workshop make-up of zich laten fotograferen door een professionele fotograaf. Daarnaast was er ook een doorlopende modellencasting en kon je enkele keren per dag genieten van een modeshow.

De eerste editie van de ‘Brussels Fashion Days’ vinden wij alvast zeer geslaagd. Door een uitgebreid en gevarieerd programma leert de bezoeker de Belgische modewereld, binnen verschillende facetten, beter kennen.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content