63% van de Belgen heeft meer dan 40 kledingstukken - ondergoed niet meegerekend - om dagelijks uit te kiezen. Vooral bij de vrouwen (72% tegenover 53% bij de mannen) kan dit aanleiding geven tot keuzestress. 12% van de Belgen beschikt zelfs over meer dan 100 kledingstukken.

Bij 1 op 10 respondenten wordt al deze kleding regelmatig uit de kast gehaald, maar de overgrote meerderheid heeft stukken die het laatste jaar niet of nauwelijks gedragen werden. De belangrijkste oorzaken hiervoor zijn 'omdat het niet meer past (47%)' of 'omdat het niet meer in de smaak valt (34%)'.

Tweede leven

Bij meer dan een derde van de mannen (35% - tegenover 16% van de vrouwen) wordt de kleerkast vrijwel nooit opgeruimd. Belgen die wel orde scheppen in hun garderobe, doen dit gemiddeld 2 keer per jaar. Ongebruikte kleding vindt daarbij zijn weg naar de kledingcontainer (74%), verhuist naar een plaatsje achteraan de kleerkast (23%), wordt weggegeven aan familie of vrienden (21%) of eindigt op zolder (9%). 8% verkoopt zijn ongebruikte kleding.

Naar een kleinere kleerkast gaan? We schreven eerder al over een capsulecollectie.

(EK)

63% van de Belgen heeft meer dan 40 kledingstukken - ondergoed niet meegerekend - om dagelijks uit te kiezen. Vooral bij de vrouwen (72% tegenover 53% bij de mannen) kan dit aanleiding geven tot keuzestress. 12% van de Belgen beschikt zelfs over meer dan 100 kledingstukken.Bij 1 op 10 respondenten wordt al deze kleding regelmatig uit de kast gehaald, maar de overgrote meerderheid heeft stukken die het laatste jaar niet of nauwelijks gedragen werden. De belangrijkste oorzaken hiervoor zijn 'omdat het niet meer past (47%)' of 'omdat het niet meer in de smaak valt (34%)'.Bij meer dan een derde van de mannen (35% - tegenover 16% van de vrouwen) wordt de kleerkast vrijwel nooit opgeruimd. Belgen die wel orde scheppen in hun garderobe, doen dit gemiddeld 2 keer per jaar. Ongebruikte kleding vindt daarbij zijn weg naar de kledingcontainer (74%), verhuist naar een plaatsje achteraan de kleerkast (23%), wordt weggegeven aan familie of vrienden (21%) of eindigt op zolder (9%). 8% verkoopt zijn ongebruikte kleding. (EK)