De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het officieel. Belgisch ontwerper Olivier Theyskens is niet langer artistiek directeur van het Franse modehuis Nina Ricci. Dat deelden de ontwerper en zijn werkgever mee in een gemeenschappelijk persbericht. Theyskens presteerde zijn laatste werkdag op 10 maart. Daarmee is zijn contract voortijdig beÃ"indigd, want het liep normaal gezien pas af in oktober.

"Ricci wil zijn ontwikkelingsstrategie in de komende jaren heroriÃ"nteren. Als gevolg daarvan hebben Nina Ricci en Olivier Theyskens hun samenwerking in onderling overleg beÃ"indigd", luidt het in de mededeling. Van een opvolger wordt nog geen melding gemaakt, maar volgens modemagazine Woman's Wear Daily maakt dit nu de weg vrij voor Peter Copping. Hij zou zijn post als rechterhand van Marc Jacobs bij Louis Vuitton verlaten om aan de slag te gaan bij Ricci.

Noch Theyskens, noch Ricci becommentariÃ"ren de beÃ"indiging van hun twee jaar durende samenwerking. Die werd gekenmerkt door enthousiaste perscommentaren, maar zwak commercieel succes en meer recent, onenigheid tussen het wonderkind en de eigenaar van het merk die de kledinglijn even succesvol wil maken als de parfumpoot. De Spaanse Puig Group bezit zowel Ricci als de modehuizen Caroline Herrera en Paco Rabanne.

De in Brussel geboren Theyskens zou mogelijk zijn eigen naamlabel weer lanceren. Amper 21 was hij, toen hij in 1998 in één klap beroemd werd omdat Madonna bij de Oscaruitreiking een zwarte avondjurk van hem droeg. Maar hij stopte zijn eigen label in het vriesvak toen hij in 2003 aan de slag ging bij modehuis Rochas.

Ann Heylens.

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het officieel. Belgisch ontwerper Olivier Theyskens is niet langer artistiek directeur van het Franse modehuis Nina Ricci. Dat deelden de ontwerper en zijn werkgever mee in een gemeenschappelijk persbericht. Theyskens presteerde zijn laatste werkdag op 10 maart. Daarmee is zijn contract voortijdig beÃ"indigd, want het liep normaal gezien pas af in oktober. "Ricci wil zijn ontwikkelingsstrategie in de komende jaren heroriÃ"nteren. Als gevolg daarvan hebben Nina Ricci en Olivier Theyskens hun samenwerking in onderling overleg beÃ"indigd", luidt het in de mededeling. Van een opvolger wordt nog geen melding gemaakt, maar volgens modemagazine Woman's Wear Daily maakt dit nu de weg vrij voor Peter Copping. Hij zou zijn post als rechterhand van Marc Jacobs bij Louis Vuitton verlaten om aan de slag te gaan bij Ricci. Noch Theyskens, noch Ricci becommentariÃ"ren de beÃ"indiging van hun twee jaar durende samenwerking. Die werd gekenmerkt door enthousiaste perscommentaren, maar zwak commercieel succes en meer recent, onenigheid tussen het wonderkind en de eigenaar van het merk die de kledinglijn even succesvol wil maken als de parfumpoot. De Spaanse Puig Group bezit zowel Ricci als de modehuizen Caroline Herrera en Paco Rabanne. De in Brussel geboren Theyskens zou mogelijk zijn eigen naamlabel weer lanceren. Amper 21 was hij, toen hij in 1998 in één klap beroemd werd omdat Madonna bij de Oscaruitreiking een zwarte avondjurk van hem droeg. Maar hij stopte zijn eigen label in het vriesvak toen hij in 2003 aan de slag ging bij modehuis Rochas. Ann Heylens.