In 2012 viel het doek over het Belgische merk Olivier Strelli. Het Franse bedrijf EverCapital kocht het merk in 2008 over, maar bouwde een enorme schuldenberg op die niet meer kon worden opgevuld. Vandaag keert het merk echter terug naar de markt met een mannencollectie, Strelli Homme.

Het Belgische modehuis, dat ooit outfits op maat ontwierp voor The Rolling Stones, Brigitte Bardot, Stevie Wonder en Belgische royalty, maakt een comeback in 2014.

Strelli nam een nieuw ontwerpersteam onder de arm en kon rekenen op een investeringsgroep voor hun terugkeer naar de modewereld. Hun mannencollectie zal refereren naar het vroegere Olivier Strelli, maar tegelijk een verjongingskuur ondergaan.

Het uitgangspunt van de collectie is de fotografie van Saul Leiter, een Amerikaans fotograaf en schilder die furore maakte in de jaren '40 en '50 en als een van de voorlopers van de New York School wordt erkend. In zijn beeldwerk speelt het natuurlijke spel tussen kleur en licht een cruciale rol. Deze fotografie vormt het vertrekpunt van het bonte kleurenpalet in de collectie.

Het tweede thema van de collectie is de Franse filmklassier van René Clément 'Le Plein Soleil', met Alain Delon in de hoofdrol. Strelli Homme neemt ons deze zomer mee naar de Napolitaanse rivièra in de jaren '60. De staakwoorden van de collectie zijn elenatie, licht, fris en stijlvol. Blauw- en groentinten, de kleuren van de zuiderse trip, domineren de lijn. Verder vinden we ook heel wat zachte snoepjeskleuren terug in de mannencollectie.

Strelli Homme opent twee flagshop stores, in Brussel en Gent, in februari 2014. (LP)

In 2012 viel het doek over het Belgische merk Olivier Strelli. Het Franse bedrijf EverCapital kocht het merk in 2008 over, maar bouwde een enorme schuldenberg op die niet meer kon worden opgevuld. Vandaag keert het merk echter terug naar de markt met een mannencollectie, Strelli Homme. Het Belgische modehuis, dat ooit outfits op maat ontwierp voor The Rolling Stones, Brigitte Bardot, Stevie Wonder en Belgische royalty, maakt een comeback in 2014. Strelli nam een nieuw ontwerpersteam onder de arm en kon rekenen op een investeringsgroep voor hun terugkeer naar de modewereld. Hun mannencollectie zal refereren naar het vroegere Olivier Strelli, maar tegelijk een verjongingskuur ondergaan. Het uitgangspunt van de collectie is de fotografie van Saul Leiter, een Amerikaans fotograaf en schilder die furore maakte in de jaren '40 en '50 en als een van de voorlopers van de New York School wordt erkend. In zijn beeldwerk speelt het natuurlijke spel tussen kleur en licht een cruciale rol. Deze fotografie vormt het vertrekpunt van het bonte kleurenpalet in de collectie. Het tweede thema van de collectie is de Franse filmklassier van René Clément 'Le Plein Soleil', met Alain Delon in de hoofdrol. Strelli Homme neemt ons deze zomer mee naar de Napolitaanse rivièra in de jaren '60. De staakwoorden van de collectie zijn elenatie, licht, fris en stijlvol. Blauw- en groentinten, de kleuren van de zuiderse trip, domineren de lijn. Verder vinden we ook heel wat zachte snoepjeskleuren terug in de mannencollectie. Strelli Homme opent twee flagshop stores, in Brussel en Gent, in februari 2014. (LP)