Hoewel de H&M-collectie van de Franse ontwerpster Isabel Marant pas op 14 november in de winkelrekken hangt, worden nu al enkele items te koop aangeboden op de koopjeswebsite eBay.

In Parijs vond vorige week het officiële lanceringsevent plaats van deze capsulecollectie. Bekende gasten als actrice Audrey Tautou tekenden present. Maar het was toen ook mogelijk om in voorverkoop de items te bemachtigen. Het zijn deze stuks die door enkele gasten op eBay werden gezet aan schandalig hoge prijzen. De lederen broek bijvoorbeeld staat te koop voor zo'n 680 euro, terwijl hij vanaf volgende week te koop zal zijn voor 215 euro.

Het is niet de eerste keer dat dit voorvalt in de aanloop naar de lancering van een samenwerkingscollectie met een bekende designer. Vorig jaar nog stond Maison Martin Margiela in de spotlights, ook de stuks aangekocht op de New Yorkse openingsavond werden snel op het web te koop aangeboden. Maar H&M lijkt zich alvast niets aan te trekken van deze trend, het is bovendien goede reclame voor de collectie.

De gelatenheid van H&M heeft een duidelijke reden. In tegenstelling tot vroegere collabs koos H&M er nu voor om de collecties van Maison Martin Margiela en Isabel Marant op grotere schaal aan te bieden. Nu hoeven klanten niet urenlang aan te schuiven om als een kudde wilde dieren op de rekken te stormen. Op donderdag 14 november (en de dagen erna) maakt iedereen zeker kans om zijn favoriete item te bemachtigen. Zonder kleerscheuren én aan een aanvaardbare prijs. (AB)

Hoewel de H&M-collectie van de Franse ontwerpster Isabel Marant pas op 14 november in de winkelrekken hangt, worden nu al enkele items te koop aangeboden op de koopjeswebsite eBay.In Parijs vond vorige week het officiële lanceringsevent plaats van deze capsulecollectie. Bekende gasten als actrice Audrey Tautou tekenden present. Maar het was toen ook mogelijk om in voorverkoop de items te bemachtigen. Het zijn deze stuks die door enkele gasten op eBay werden gezet aan schandalig hoge prijzen. De lederen broek bijvoorbeeld staat te koop voor zo'n 680 euro, terwijl hij vanaf volgende week te koop zal zijn voor 215 euro.Het is niet de eerste keer dat dit voorvalt in de aanloop naar de lancering van een samenwerkingscollectie met een bekende designer. Vorig jaar nog stond Maison Martin Margiela in de spotlights, ook de stuks aangekocht op de New Yorkse openingsavond werden snel op het web te koop aangeboden. Maar H&M lijkt zich alvast niets aan te trekken van deze trend, het is bovendien goede reclame voor de collectie.De gelatenheid van H&M heeft een duidelijke reden. In tegenstelling tot vroegere collabs koos H&M er nu voor om de collecties van Maison Martin Margiela en Isabel Marant op grotere schaal aan te bieden. Nu hoeven klanten niet urenlang aan te schuiven om als een kudde wilde dieren op de rekken te stormen. Op donderdag 14 november (en de dagen erna) maakt iedereen zeker kans om zijn favoriete item te bemachtigen. Zonder kleerscheuren én aan een aanvaardbare prijs. (AB)