Nike werkt samen met Dover Street Market voor een heruitgave van de Air Force One die dit jaar de grote 3-0 op de verjaardagstaart krijgt. Het resultaat is een meer gestroomlijnde en weerbestendige sneaker waar verzamelaars nu al voor op de wachtlijst staan.

Aangezien echte dames niet kwijlen, schrijven we er maar over. Ter ere van de dertigste verjaardag van de Air Force 1 sneaker ging Nike een samenwerking aan met een van de hipste concept stores van het Westelijk halfrond: Dover Street Market. Het resultaat? Een unieke collectie waarbij deze klassieke low-top door de minimalistische ogen van Rei Kawakubo opnieuw werd vormgegeven in een beige en donkerblauw thema.

Rei Kawakubo besloot te knipogen naar de naam van de sneaker door de schoen volledig op te trekken uit ventile; een stevig water- en windbestendig materiaal gefabriceerd in Manchester dat tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd om pilotenpakken uit te vervaardigen. Een Air Force 1 in een pilotenpakje, als het ware.

Door de schoen volledig in het veerkrachtige ventile te produceren bestaat de DSMxAF1 uit minder componenten, wat resulteert in een meer gestroomlijnde en minder zware schoen terwijl het innovatieve kussen nog steeds zorgt voor een grote flexibiliteit over heel de zool.

De tong vermeldt 17-18, opnieuw een knipoog (men zou er een lui oog van krijgen) maar dit keer naar het huisnummer van Comme des Garçons' London Dover Street Market shop en tevens naar de rugnummers van atleten in competitie, want laat ons asjeblieft De Spelen niet vergeten! (KS)

De sneakers maken dit weekend hun première in Japan en Londen, om vanaf midden augustus alle andere Europese, Amerikaanse en Aziatische bestemmingen aan te doen.

Nike werkt samen met Dover Street Market voor een heruitgave van de Air Force One die dit jaar de grote 3-0 op de verjaardagstaart krijgt. Het resultaat is een meer gestroomlijnde en weerbestendige sneaker waar verzamelaars nu al voor op de wachtlijst staan. Aangezien echte dames niet kwijlen, schrijven we er maar over. Ter ere van de dertigste verjaardag van de Air Force 1 sneaker ging Nike een samenwerking aan met een van de hipste concept stores van het Westelijk halfrond: Dover Street Market. Het resultaat? Een unieke collectie waarbij deze klassieke low-top door de minimalistische ogen van Rei Kawakubo opnieuw werd vormgegeven in een beige en donkerblauw thema. Rei Kawakubo besloot te knipogen naar de naam van de sneaker door de schoen volledig op te trekken uit ventile; een stevig water- en windbestendig materiaal gefabriceerd in Manchester dat tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd om pilotenpakken uit te vervaardigen. Een Air Force 1 in een pilotenpakje, als het ware. Door de schoen volledig in het veerkrachtige ventile te produceren bestaat de DSMxAF1 uit minder componenten, wat resulteert in een meer gestroomlijnde en minder zware schoen terwijl het innovatieve kussen nog steeds zorgt voor een grote flexibiliteit over heel de zool. De tong vermeldt 17-18, opnieuw een knipoog (men zou er een lui oog van krijgen) maar dit keer naar het huisnummer van Comme des Garçons' London Dover Street Market shop en tevens naar de rugnummers van atleten in competitie, want laat ons asjeblieft De Spelen niet vergeten! (KS)