Nieuwstraat opnieuw de populairste winkelstraat in Brussel

© iStockphoto

Met gemiddeld bijna 44.000 voetgangers per dag blijft de Nieuwstraat de populairste winkelstraat van Brussel.

Dat blijkt uit cijfers van het gewestelijk handelsagentschap Atrium Brussels.De Nieuwstraat haalde bij de recentste tellingen, uitgevoerd tussen april 2014 en juni 2015, nog niet de recordniveaus die in 2009 en 2010 werden genoteerd. Uit de tellingen op 250 punten in 51 handelskernen in Brussel, blijkt dat de in de buurt van de Nieuwstraat gelegen kernen, de Anspachlaan (gemiddeld 31.000 voetgangers per dag) en de Kleerkopersstraat (bijna 27.000), het ook goed doen.

Atrium Brussels telde ook heel wat shoppers in de Brusselse bovenstad, met name aan de Naamsepoort (Elsensesteenweg, meer dan 32.000) en in de Louizalaan (ruim 21.000).

Dan volgt de toeristische wijk rond de Grote Markt, met bijna 23.000 voorbijgangers per dag in de Heuvelstraat en bijna 19.000 voor de Grasmarktstraat.

Op langere termijn valt de forse vooruitgang op van de wijk tussen de Grote Markt en het Muntplein. Ook de Flagey-wijk in Elsene (met de Lesbroussartstraat) en de Dansaert-wijk kenden een mooie toename van het aantal voetgangers.

De barometer van Atrium Brussels, die ook het profiel schetst van elke handelskern, is gebaseerd op gegevens van voor de invoering van een voetgangerszone in enkele centrale lanen in Brussel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content