Zwart model recreëert reclamecampagnes om gebrek aan diversiteit te tonen

Model Deddeh Howard voor haar Black Mirror Project © Instagram

Het Liberiaanse model Deddeh Howard kaart het diversiteitsprobleem in de mode aan met haar Black Mirror Project.

Er zijn misschien wel meer diverse modellen aan het werk op de catwalk en in reclamecampagnes dan tien jaar geleden, maar dat de overgrote meerderheid bestaat nog steeds uit ranke, blanke dames.

Het meest recente seizoen in de reclame-industrie telde 76.7% blanke modellen en slechts 11.2% van de resterende jobs was weggelegd voor zwarte vrouwen. Om dit probleem in de spotlight te plaatsen startte Deddeh Howard het Black Mirror Project waarbij ze bekende reclamebeelden recreëert met zichzelf in de hoofdrol.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op haar blog vertelt het model over hoe ze, samen met andere zwarte modellen, minder kansen krijgt in de industrie. ‘Hoewel ik door verschillende modellenagentschappen complimenten kreeg over mijn look, wezen ze me naar eigen zeggen af omdat ze al een zwart model representeren. Naast een heel team aan blanke modellen. Het lijkt wel alsof een of twee zwarte modellen genoeg zijn om ons allemaal te representeren. Geloof me, het voelt bizar als ze je dat vertellen.’

Samen met fotograaf Raffael Dickreuter besliste ze niet bij de pakken te blijven zitten, maar zelf te tonen dat reclamecampagnes er ook fantastisch kunnen uitzien met een zwart model. Ze kozen voor merken die herhaaldelijk gekleurde modellen negeerden. ‘We waren verbaasd over hoeveel merken er nooit of vrijwel nooit met zwarte modellen werken,’ licht Howard toe.

(LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: Instagram benadrukt diversiteitsproblematiek in de mode met #RunwayForAll

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content