Zomer in zwart-wit

De eerste collectie van Maureen De Clercq is mooi in al haar eenvoud. Twaalf katoenen jurken in zwart of wit.

Twaalf katoenen jurken in zwart of wit. De eerste collectie van Maureen De Clercq is mooi in al haar eenvoud. Toch is de ontwerpster geen nieuwkomer in het vak. Ze ontwierp onder meer voor Marks & Spencer en McGregor, werkt als styliste en geeft les aan de modeacademie van Sint-Niklaas en Antwerpen.

Waarom nu pas een eerste eigen collectie?
Het idee voor deze collectie ligt al tien jaar in mijn kast, maar door een samenloop van omstandigheden heb ik het nu pas uitgewerkt. Ik had er echt zin in.

Wat is het concept achter dit project?
Ik wil zomerjurken aanbieden in de periode dat het ook echt zomer wordt. Klanten kunnen in april enkele dagen in mijn showroom terecht om rustig te passen. Daarna kan je natuurlijk ook altijd langskomen op afspraak. Tien dagen na bestelling is je jurkje klaar.

Hoe zou u de collectie omschrijven?
De collectie is geïnspireerd op Het meisje met de parel van de Nederlandse schilder Vermeer. Ik heb een grafische interpretatie gemaakt van zijn werk met nadruk op de kraag en schouders. Het is een puur vormelijke collectie, daarom heb ik gekozen voor zacht glanzend katoen in zwart en wit.

De prijs van een jurk van Maureen De Clercq varieert van 120 tot 250 euro.

Ellen De Wolf

Showroomdagen van 10 tot 11 april en van 16 tot 18 april, telkens van 10 tot 19u. Emiel Banningstraat 18, 2000 Antwerpen. Info: 0477 24 36 64.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content