Zoeken naar de perfecte bh: tips van ‘La Fille d’O’

© LVR

Te groot, te klein, te spannend of vreselijk onhandig: het vinden van de juiste bh is niet gemakkelijk Om de queeste wat te vergemakkelijken gingen we ten rade in de winkel van ‘La Fille d’O’ in Gent. Met een rugzak vol tips keerden we terug naar huis.

Te groot, te klein, te spannend of vreselijk onhandig: het vinden van de juiste bh is niet gemakkelijk Om de queeste wat te vergemakkelijken gingen we ten rade in de winkel van ‘La Fille d’O’ in Gent. Met een rugzak vol tips keerden we terug naar huis.

Het kopen van lingerie is voor veel vrouwen geen sinecure. Elke vrouw heeft andere borsten, hoewel de industrie werkt met een vast matensysteem. Vrouwen moeten vervolgens gaan grasduinen in het grote aanbod en het is vaak een hele klus om een bh te vinden die naadloos past. Daarnaast moet de bh aan verschillende voorwaarden voldoen. Liefst willen we allemaal een mooie bh, die comfortabel aanvoelt en voldoende steun geeft. Een hele boterham om rekening mee te houden. Om de zoektocht naar de perfecte bh wat te vereenvoudigen, gingen we ten rade in de winkel van La Fille d’O in Gent.

Eenmaal je binnenstapt in de boetiek van La Fille d’O in Gent, betreed je de wereld van Murielle Scherre. Een wereld van speelse en vrouwelijke lingerie. Verkoopster Ruth Decaesstecker stapt op me af en vraagt of ze me verder kan helpen. Ik leg haar het opzet uit en meteen neemt ze me mee naar de pashokjes. Meteen voel ik het al; hier ben ik in veilige handen. Een hele reeks van bh’s komt mijn richting uit. Ik zie vooral geel (de nieuwe collectie), nudetinten en zwart (best of) en swimwear. Tijdens het passen legt Ruth me alles uit over het passen én vinden van de juiste bh. “La Fille d’O hanteert een eigen matensysteem en we helpen iedereen bij het vinden van de juiste maat”, zegt Ruth. “De basis moet goed zitten en dan voelt de bovenkleding des te prettiger.”

Dat het zoeken naar comfortabele lingerie geen vreselijke ervaring hoeft te zijn, ondervind ik hier in de winkel. Zelf heb ik ook al vaak afgezien met bh’s, dus ik luister aandacht naar elk woord van Ruth. “De zoektocht naar comfortabele lingerie kan ook best prettig zijn, maar je kan je best laten adviseren en er de tijd voor nemen”, zegt Ruth. “Een goed tip bij het passen van een bh is om de achterkant goed naar beneden te trekken, tot onder de schouderbladen. Het middel geeft namelijk heel wat steun. Daarnaast moet je de bandjes ook goed aanspannen.”

Er zijn voorgevormde en niet-voorgevormde bh’s. Maar welke kies ik het best? “Er is in principe geen verschil, het is meer een gevoel. Sommige vrouwen hebben liever een voorgevormde bh, terwijl een niet-voorgevormde bh, als je die goed draagt, ook veel steun geeft én een mooie boezem creëert,” vertelt Ruth. “Sommige vrouwen hebben een voorkeur voor voorgevormd model, anderen kiezen dan weer voor een niet-voorgevormde. Dat is vooral een kwestie van voorkeur. Beiden geven dezelfde hoeveelheid steun, dus het hangt af van de smaak van de draagster,” vult Ruth aan.

Ondertussen hebben we al enkele bh’s gepast. Het wordt me vooral duidelijk dat je een bh niet moet kiezen omdat hij mooi is, dat is een extra pluspunt, maar dat vorm én steun onontbeerlijk zijn. Wat Ruth me vooral duidelijk heeft gemaakt is dat als je je laat adviseren bij het kopen van een bh, je heel wat te winnen hebt.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content