‘Zoek de vijf verschillen’ met Louis Vuitton

Modehuis Louis Vuitton daagt u uit om vijf verschillen uit twee kortfilms te halen. Een ludieke actie om de intrede van de ‘Kusamacollectie’ voor Louis Vuitton in Selfridges in Londen in de verf te zetten.

De collectie van Yayoi Kusama voor Louis Vuitton is nu ook verkrijgbaar bij Selfridges in Londen. En deze blije intrede wil men niet onopgemerkt laten voorbijgaan. De fans worden uitgedaagd om deel te nemen aan een spelletje ‘zoek de vijf verschillen’ in een filmpje met stijlicoon Bip Ling.

Op vraag van Marc Jacobs, de hoofdontwerper van Louis Vuitton, ontwierp de 83-jarige Japanse kunstenares Yayoi Kusama een bijzondere collectie voor het Franse modehuis. Het resultaat is een collectie van kleding, schoenen, tassen en sieraden in de kleuren zwart, rood, geel en blauw, die gekenmerkt wordt door de typische stippenprint van de kunstenares. De polkadot is een terugkerend motiefje in de collectie. Elk stuk uit de collectie is minstens even excentriek als de kunstenares zelf: hoewel haar leeftijd is ze nog steeds een opvallende verschijning. Ze draagt felgekleurde kleren met bolletjes en een oranjegekleurde pruik. Zelfs haar rolstoel is helemaal ‘Kusama’: voorzien van polkadots.

Collectie van Kusama voor Louis Vuitton in Selfridges
De ‘Kusamacollectie‘ van Louis Vuitton doet haar intrede in de ‘Louis Vuitton Kusama Concept Store’ in Selfridges in Londen. En deze gebeurtenis zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo worden alle 24 etalageramen van Selfridges in Londen, voor de allereerste keer in de geschiedenis, gewijd aan het werk van de unieke Japanse kunstenares Kusama.

Ludieke wedstrijd

Daarnaast maakten Louis Vuitton en Selfridges ‘Spot the Difference’. Dit zijn twee kortfilms met in de hoofdrol blogster en stijlicoon Bip Ling. In de twee filmpjes zien we Bip Ling, gehuld in stukken uit de collectie van Kusama, in een donkere kamer zich voortbewegen op het gedicht ‘Love Forever’ van Yayoi Kusama. Het vormt een uitdaging voor de kijkers om de vijf verschillen tussen de twee (bijna) identieke filmpjes op te merken.

Deelnemers aan deze ludieke uitdaging kunnen hun observaties melden op de Engelse Twitterpagina @LouisVuitton_UK samen met #LVKusama. Na afloop zullen er vijf winnaars worden geselecteerd en zij winnen elk een exemplaar van Lewis Carroll’s ‘Alice in Wonderland’, geïllustreerd door Yayoi Kusama zelf.

De wedstrijd ‘Zoek de vijf verschillen’ loopt nog tot 7 september. De winnaars zullen bekend gemaakt worden via de Twitterpagina van Louis Vuitton (@LouisVuitton_UK) op 12 september. (LVR)

Bekijk beide versies van de kortfilm. Haalt u de vijf verschillen er zo uit?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content