Zo zullen sneakers er in de toekomst uitzien

Nike Air Huarache door Simeon Georgiev voor Highsnobiety © Simeon Georgiev/Highsnobiety

Terwijl iedereen wacht op het moment dat we allemaal een eigen robot hebben, heeft kunstenaar Simeon Georgiev alvast schoenen voor onze nieuwe vrienden ontworpen. Want robots moeten naast praktisch toch ook stijlvol zijn?

Alles wordt moderner en computers kunnen steeds meer en meer. Het is niet de vraag of we ooit eigen robots zullen hebben, maar wannéér dat zal zijn. Hoe zullen ze eruit zien? Zullen ze zich ook onderscheiden door middel van uiterlijke kenmerken? Het zijn vragen waarmee de Bulgaarse kunstenaar Simeon Georgiev naarstig aan de slag ging. Speciaal voor Highsnobiety ontwierp hij een paar moderne versies van bestaande Nike sneakers.

Voor zijn ontwerpen maakte Simeon gebruik van de Nike’s Air Max 90, Air Force 1 Low, Air Max 1 en Roshe Run. De sneakers hebben allemaal een futuristische upgrade gekregen en vloeien naadloos over in de robots. Het uiterlijk van de schoenen is iets hoekiger en steviger en de veters en de tong zijn vervangen door stilistische en moderne varianten. Zo is bij de Air Max 90 de tong vervangen door een hydraulisch sluitsysteem en bij de Air Force 1 Low hebben de metalen veters slechts een esthetische functie. Nu is enkel nog wachten op stijlvolle robotbroeken en shirts en dan zijn we helemaal klaar voor het robottijdperk.

Meer foto’s zijn te vinden op de site van Simeon en Highsnobiety.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content