Zaha Hadid ontwerpt schoen voor United Nude

De Brits-Iraakse toparchitecte Zaha Hadid heeft een speciale limited edition schoen ontworpen voor het Nederlandse merk United Nude.

De Brits-Iraakse toparchitecte Zaha Hadid heeft een speciale limited edition schoen ontworpen voor het Nederlandse merk United Nude.

Het is niet de eerste keer dat Hadid samenwerkt met een modelabel. Zo bundelde ze al de krachten met Lacoste, Louis Vuitton en Swarovski. De samenwerking met Rem D. Koolhaas, de oprichter van United Nude, was al een tijdje in de maak. “Ik leerde Zaha een paar jaar geleden kennen. We hadden meteen een klik. Ze vertelde dat ze schoenengek was en toen ontstond het idee om samen een schoen te maken”, vertelt Koolhaas aan de Telegraaf.

United Nude is gespecialiseerd in het vervaardigen van schoenen met hoge hakken. Met zijn 16 cm hoge ingebouwde hak past Hadids haute-coutureontwerp, Nova, absoluut bij het merk. De schoen werd vervaardigd uit vinyl, rubber en nappaleer en heeft een speciale vorm die eigen is aan de deconstructivistische stijl van de architecte.
De schoen Nova bestaat in drie kleuren – zilver, zwart en brons – waarvan telkens honderd exemplaren werden gemaakt. Die exemplaren zullen verkocht worden via unitednude.com en in een select aantal designerwinkels voor de prijs van € 1.500. (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content