Yves Carcelle van Louis Vuitton overleden op 66-jarige leeftijd

© Reuters

De voormalige voorzitter en CEO van het Franse label Louis Vuitton is op 66-jarige leeftijd gestorven ten gevolge van kanker.

De voormalige voorzitter en CEO van het Franse label Louis Vuitton is op 66-jarige leeftijd gestorven ten gevolge van kanker.

In 2013 werd er een zeldzame vorm van nierkanker bij Carcelle vastgesteld. Voor deze vorm van kanker zijn voorlopig weinig behandelingen beschikbaar en werd de voormalige directeur van Louis Vuitton fataal. Hij laat een vrouw en vijf kinderen achter. Zo bericht WWD.

Yves Carcelle stapte in 2012 op bij Louis Vuitton na twintig jaar bij het Franse modehuis te hebben gewerkt. Hij was een erg gerespecteerd figuur in de modewereld en drukte zijn stempel op het beroemde merk. In 1997 rijfde hij Marc Jacobs binnen als creatief directeur voor Louis Vuitton, een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van het merk.

Suzy Menkes deelde via Instagram een eerbetoon aan Carcelle: ‘Vaarwel Yves Carcelle – de troubadour van Louis Vuitton. Je bracht ons Marc Jacobs, Takashi Murakami, Stephen Sprouse en bags of fun. Je gaf Louis Vuitton de dynamiek die het label transformeerde in een leidinggevend merk in de mode-industrie,’ aldus Menkes op haar Instagramprofiel.

Ook Bernard Arnault, voorzitter van LVMH, sprak lovende woorden over Carcelle. ‘Het is met droefenis en emotie dat ik de dood van de onvermoeibare reiziger Yves Carcelle heb vernomen. Hij schepte het beeld van het huis en was een echte pionier,’ schreef Arnault. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content