Young Patterns wil meer jong geweld in de modesector

Young Patterns © YP

Het nieuwe samenwerkingsproject Young Patterns wil net afgestudeerden op een andere manier kennis laten maken met de mode-industrie. De toekomstige generatie werkzoekenden heeft vaak een vertekend beeld van de modesector en daar wil het platform iets aan veranderen.

Young Patterns zal aanstaande werknemers achter de schermen laten mee kijken en hen laten proeven van de mogelijkheden die de modesector te bieden heeft. Met de nodige coaching en begeleiding van scholen, bedrijven en studenten hopen ze dat de nieuwe generatie makkelijker haar plaats in de mode-industrie zal vinden.

Het stageplatform wil inzetten op de positieve eigenschappen van jongeren, want hun vaak bredere visie en zoektocht naar afwisseling en uitdaging in hun job zijn ideaal in de modewereld. Nu associëren heel wat jongeren de modewereld enkel met het beroep van modeontwerper of stikster, wat ervoor zorgt dat er weinig jonge mensen aan de slag zijn in de fashion industry.

IVOC (Opleidings- en Adviescentrum voor Mode en Confectie) en Creamoda (de Belgische Modefederatie) zijn voor het project de samenwerking aangegaan met Hartslag en 20Something, twee jongerenbedrijven.

De lancering van Young Patterns vindt plaats op 4 mei in het nieuwe Designcentrum van MAD Brussels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content