Wordt Babycore de nieuwste hype?

© Instagram Matt Starr (@mattstarrmattstarr)

Waar normcore stond voor de verheerlijking van het normaal zijn, moet babycore net de zorgeloosheid en vrolijkheid van onze kindertijd in de verf zetten, zegt kunstenaar Matt Starr.

Dat de nineties terug zijn hoeven we jullie niet meer te schrijven: zowat iedere trend die de jeugd twintig jaar geleden omarmde heeft vandaag ook weer zijn weg naar onze garderobes gevonden. Maar wat met zij die toen nog rondkropen in rompertjes in plaats van rondstrompelden op raves? Voor hen is er ‘Babycore’; een term die Google vooralsnog verandert in ‘Baby Care’, maar die, als het van kunstenaar Matt Starr afhangt, snel onze harten en digitale winkelmandjes zal veroveren.

Babycore is niets meer maar zeker ook niets minder dan je kleden in de merken en kleuren uit je peutertijd, een stijlkeuze die, afhankelijk van de smaak van je ouders, niet eens zo fout hoeft te zijn. Starr kwam op het idee voor Babycore toen hij in zijn ouderlijke huis zijn kinderspullen aan het sorteren was om deze naar de eeuwige/morsige jachtvelden van het containerpark te sturen. Hij ontdekte steeds meer leuke truitjes en broeken, kledingstukken die hij vandaag de dag ook nog zou dragen als ze maar in zijn maat bestonden…

Zo gezegd, zo genaaid

Met zijn favoriete trui van weleer in de hand en een spreekwoordelijk brandende gloeilamp boven zijn hoofd haastte hij zich naar modeontwerper Bryn Taubensee, die hij vroeg om zijn Gymboree sweatshirt met primaire kleurvlakken te fabriceren in zijn maat. Zo gezegd, zo genaaid en Starr is zo opgetogen met het resultaat dat hij zijn hele kindergarderobe wil laten namaken in zijn maat, vermeldt Refinery 29

Met Babycore is Starr niet aan zijn proefstuk toe. Deze ‘internet kunstenaar’ verscheen een maand geleden in de befaamde interneteditie van Paper Mag (ja, deze) met zijn “Diet” logo: een zwart-wit label dat hij onder meer print op pantoffels, T-shirts, lampenkappen en wijnflessen “omdat alles tegenwoordig diet moet zijn, dus help ik hen een handje.”

Wordt Babycore de nieuwste hype?
© Instagram Matt Starr (@mattstarrmattstarr)

Een van zijn recentste ideeën zijn dan weer designer-gipsverbanden: een nekverband met Gucci G’s of een gebroken arm omwikkeld met het Prada logo. Op instagram deelde de designer een foto van zichzelf in een luier met het Louis Vuitton monogram, toen al een voorbode van wat (wij voorspellen) zijn grootste hype zal worden: Babycore. Heeft er iemand het nummer van Tartine & Chocolat? (KS)

Wordt Babycore de nieuwste hype?
© Instagram Matt Starr (@mattstarrmattstarr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content