Word knopenkunstenaar dankzij Mayerline

Mayerline daagt zijn klanten uit unieke creaties te maken met knopen.

Belgisch kledingmerk Mayerline daagt zijn klanten uit om creatief te zijn met knopen en organiseert een heuse knopenwedstrijd. Alles kan, alles mag, zolang het maar uit knopen vervaardigd werd.

Knopen zijn meer dan alledaagse schijfjes die je kledingstukken bij elkaar houden. Kunstenares Walda Pairon zag in de fabelachtige knopenverzameling van Mayerlinestichter Jozef Meyer de perfecte ingrediënten voor haar eigen collectie ‘Zielsobjecten’. Het fotoboek waarin knopencreaties tentoon worden gesteld heet dan ook ‘Objects With A Soul’.

Mayerline verlangt nu van zijn klanten dezelfde creatieve mindset. Het merk schreef een ontwerpwedstrijd uit waarbij mensen zich volledig mogen laten gaan met knopen. Zij die zweren bij de ritssluiting, en dus nergens nog een knoop liggen hebben, kunnen terecht bij hun dichtstbijzijnde Mayerlineverkooppunt, waar knopenleverancier Union Knopf gratis materiaal ter beschikking stelt.

Deelneemsters moeten hun kunstwerkjes voor 30 april in een van de 45 Mayerlinewinkels hebben binnengebracht. Alsof artistieke voldoening geen deugd op zich is kan je creatie jou wel degelijk iets opleveren: finalisten ontvangen een waardebon van €100, terwijl de winnaar uitgebreid mag gaan eten in het Brugse driesterrenrestaurant Hertog-Jan. Bovendien krijgt zijn of haar knopencreatie een ereplaatsje in de wintercatalogus van Mayerline. (KS)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content