Wintertrends: De fifties

Marc Jacobs evoceert voor Louis Vuitton Brigitte Bardot in Et dieu créa la femme, uit 1956, en met hem keert een leger ontwerpers terug naar de voluptueuze, nog niet door de seksuele bevrijding aangetaste garderobe van de late jaren vijftig: hoge tailles, hoepelrokken, en vooral: een forse focus op het decolleté (gelieve niet aan te raken). Misschien zit de Amerikaanse serie Mad Men er voor iets tussen, maar ontwerpers, onder wie ook Prada, Vionnet en Dries Van Noten, vinden deze winter genot in een nostalgische vrouwelijkheid.

Het Nederlandse topmodel Lara Stone is de gedroomde belichaming van de voluptueuze fifties. Haar handelsmerk(en): spleetje tussen de tanden, wankele catwalktred (omdat de schoenen meestal twee maten te groot zijn) en patente boezem en heupen.

Tip: bang dat die hoepelrok niet achter het stuur -of godbetert: in de lift- past? Ga dan voor een knielange potloodrok. Een fiftiestoets zit ook in ellebooglange, leren handschoenen, een hoofdaccessoire of een stevig gevormde handtas.

Elke Lahousse en Jesse Brouns.

Maandag: Kleurige winter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content