Winter 2009-2010: De vrouwentrends

Op de catwalks van New York, Milaan en Parijs spotten we de voorbije weken deze vrouwentrends, voor volgend seizoen.

Op de catwalks van New York, Milaan en Parijs spotten we de voorbije weken deze vrouwentrends, voor volgend seizoen.

De jaren tachtig waren prachtig. Dat bleek al onmiddellijk in New York, tijdens de show van Marc Jacobs. De eightiesnostalgie bleek nog sterker in Milaan, en was ook in Parijs present (bij Balmain, die zijn show opende op de tonen van Michael Jackson).

Zwart. Doemdenken, anno 2010. Of gewoon: de nieuwe soberheid. In elk geval: zwart is terug van nooit weggeweest.

Parijs. Ouderwets elegantie is weer en vogue. Zelfs bij een anders zo revolutionair merk als Balenciaga.

Opvallende schouders. Kiest u voor de pagode, of toch maar voor de Krystle Carrington? Een subtrend van de eighties-revival

Sterke vrouwen. Het jong ding heeft afgedaan: mode is er thans voor échte, volwassen vrouwen. Is er een verband met het hogere inkomen van rijpere dames, of zijn we te cynisch?

Bonten mouwen. Een detail. Dat wel opvallend vaak terugkwam. Ook mutsen en wanten van pelswerk.

Adrian. De jaren veertig van de twintigste eeuw zijn dit seizoen het op één na favoriete decennium van de fashionista’s. Met een eervolle vermelding voor de stijl van de Adrian, de elegantste kostuumontwerper van Hollywood.

Leren leggings. Vaak in ’t zwart, maar niet noodzakelijk. Juist combineren (lees: de billen liefst bedekt) wordt de uitdaging volgende winter.

Asfalt (met mangaten). Als catwalkvloer (bij iedereen, van Dries Van Noten tot John Galliano), of als nieuwsoortig textiel (bij Hussein Chalayan).

Camel coat. Een oerklassieker die zijn nut reeds bewezen heeft. De kameelkleurige mantel verschijnt volgende winter vooral in oversized model. De boyfriend coat, kortom.

Jesse Brouns en Elke Lahousse

Voor een volledig fotoverslag van de modeweken: klik hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content