Winnaars van de CFDA Awards bekend

Onder meer Ashley en Mary-Kate Olsen, Reed Krakoff en Phillip Lim gingen aan de haal met deze gegeerde prijs, die wel eens “de Oscar van de modewereld” genoemd wordt.

De CFDA Awards zijn uitgereikt in het New Yorkse Lincoln Center. Onder meer Ashley en Mary-Kate Olsen, Reed Krakoff en Phillip Lim gingen aan de haal met deze gegeerde prijs, die wel eens “de Oscar van de modewereld” genoemd wordt. Ieder jaar bekroont de Council of Fashion Designers of America verschillende Amerikaanse modeontwerpers voor hun werk van het afgelopen jaar. De gastheer voor de uitreiking van de ceremonie van 2012, tevens de vijftigste verjaardag van deze Awards, was niemand minder dan Seth Meyers.

“Als jullie me niet mogen is dat ok”, grapte Meyers bij aanvang in het Lincoln Center. “Modemensen zijn beter in dingen haten dan in dingen leuk vinden”, voegde hij er nog aan toe, en hoewel die vlieger in sommige gevallen wel opgaat, zijn de CDFA Awards steevast vergeven van liefde; liefde voor mode en liefde voor het vak. De show werd ingeleid door CFDA-voorzitster Diane Von Furstenberg. Via een video en een modeshow bracht ze de vijftig jarige geschiedenis van de CFDA in beeld, waarna de verschillende winnaars voor 2012 werden bekend gemaakt.

The Row, het label van olijke tweeling Ashley en Mary-Kate Olsen, werd bekroond met de Womenswear Designer Of The Year Award, terwijl Billy Reid dezelfde prijs ontving aan mannelijke zijde. Reed Krakoff ging aan de haal met Accessory Designer of the Year. De 2012 CFDA Swarovski Award voor opkomend talent ging naar de vrouwenlijn van Joseph Altuzarra, de mannencollectie van Phillip Lim en de accessoires van Tabitha Simmons.

Zoals we eerder al berichtten won Johnny Depp de prijs voor stijlicoon en mocht Rei Kawakubo zich de 2012 CFDA International Award winnares noemen, al konden beiden de uitreiking niet bijwonen. Tommy Hilfiger werd op de CFDA Awards in de bloemetjes gezet met een Geoffrey Beene Lifetimle Achievement Award. Andrew Rosen (Theory) kreeg de Founders Award terwijl streetstylefotografen Scott Schuman en Garance Doré gehuldigd werden met de Media Award.

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content