Winnaar van de Sacha Shoe Award

Ontwerper Mattia Van Severen heeft de Sacha Shoe Award 2013 gewonnen.

Voor de vijfde keer op rij organiseerde Sacha een workshop ‘Shoe Design’ aan de Mode Academie in Antwerpen. De wedstrijd is bedoeld om modestudenten creatief te prikkelen zonder commerciële beperkingen.

Een grote groep veelbelovende en creatieve masterstudenten maakten een eigen schoenontwerp en namen deel van de competitie. De jury bestond uit professionals uit verschillende takken van de mode- en schoenenbranche: Walter Van Beirendonck, Liesel Swart, Paul Termeer, Maureen De Clercq, An Vandevorst en Ellen De Wolf.

Mattia Van Severen won de prijs met een ontwerp waarin hij zijn twee favoriete schoenen in één schoen combineerde. De achterste helft is geïnspireerd door een sportschoen, de voorkant door een eenvoudig leren enkellaarsje. Het duurde lang voordat hij uitgedokterd had hoe hij die twee kon laten samenvloeien, maar hij koos uiteindelijk voor een sportieve hak bij een schoen die er eenvoudig uitziet.

De winnende schoen is in beperkte oplage geproduceerd en is verkrijgbaar bij Sacha Antwerpen (Stadsfeestzaal en Lombardenvest) en Brussel (Rue des Fripiers) voor 149,95 euro. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content