Winkelen op kindermaat

© Thinkstock

Een overzicht van de leukste kinderwinkels in België.

Samen met de kinderen gaan winkelen kan soms moeilijk zijn, zeker als ze niet langer alles willen aandoen wat jij voor hen uitkiest. Gelukkig zijn er genoeg leuke winkels die ook bij hen volledig in de smaak zullen vallen. Een overzicht.

Naast de vaste waarden zoals Petit Bateau, Filou & Friends, Fred & Ginger of de kinderafdelingen van ketens zoals H&M, Zara en C&A zijn er ook meer dan genoeg leuke boetieks om eens met de kinderen langs te gaan.

Antwerpen

De Groene Wolk is sinds jaar en dag de referentie voor bijzondere kinderkledij. De eigenares, Chris Proost, heeft een zwak voor Belgische ontwerpers. In de rekken hangen bekendere namen als Max & Lola – de Dries Van Noten van de kindermode – en Anne Kurris, maar ook ontdekkingen als Ritaco Rita en Atelier Assemblé. Deze laatsten zijn twee Antwerpse ontwerpsters die met gerecycleerde stoffen werken en de meest oogstrelende jurkjes uit hun naaimachine toveren.

Een andere winkel waar ook ouders terecht kunnen, is Little Sienna in Lombardvest 32. De winkel is de kinderversie van de hippe zaak Sienna, waar de mama’s zich naar hartelust kunnen laten gaan. Little Sienna is een winkel voor jongens en meisjes van 0 tot 12 jaar, waar het gezellig vertoeven en winkelen is. Je kan er terecht voor kledij, maar ook voor leuke cadeaus.

Kayo in de Museumstraat 31-33 is een winkel voor kleine hipsters. Het materiaal komt uit Japan, Ethiopië en New York en de etalage met vuurspuwende draken, reuzenkrokodillen en retroauto’s doen menig kinderhart sneller slaan. Het aanbod bestaat uit kledij van Amelia, Mini Rodini, Marc Jacobs en John Galliano, houten racebanen, poppenhuizen, stoere jongensfietsen van Kiddimoto en zelfs cd’s met tot slaapliedjes versneden AC/DC-klassiekers. Ook voor een geboortelijst kan je hier terecht.

Voor vintage op kindermaat moet je bij Oh Deer! in de kasteelpleinstraat zijn. In deze winkel hangen de rekken vol met leuke kinderkledij, zowel nieuw als tweedehands. Het aanbod gaat van 0 tot 12 jaar en bestaat naast kleding ook uit manden en knuffels. Merken als Popje, Pip Studio, Lovely Mariquita, Blond & Blond, Butterflies & Babies, Visje Visje, Mies en Moos, Anne-Claire Petit en Bug eat Bug maken de dienst uit. Binnenkort zullen ook de uit vintagestoffen gemaakte jurken en rokken van Atelier Assemblé hier te vinden zijn.

Voor de allerkleinsten is er De Kleine Wolk. Zij bieden kleding tot en met 4 jaar aan, maar je kan er ook terecht voor geboortelijsten, accessoires, speelgoed en verzorgingsartikelen voor baby en mama. Eigenaressen Anaïs, Ilse, Soon Ae, Eva: “Onze collectie is het resultaat van een minutieuze selectie met veel aandacht voor kwaliteit en originaliteit.” Hier vindt je merken van onder andere Little Marc Jacobs en Jean Paul Gaultier.

Wie eerder op zoek is naar decoratie, schoolmateriaal of geschenken op kindermaat, moet eens een kijkje nemen bij Kidslab. Zij omschrijven zichzelf als een winkel ‘for kids and cool parents’. Wie zich dus als ouder geroepen voelt…

Gent

Rechtover de Zsa-zsa rouge is er de Petit zsa-zsa, een winkel voor kinderen van 0 tot 99 jaar. Je vindt er kledij van merken als Kidscase, Kik-Kid, Retro Rock and Robots, Mundo Melocoton en Smafolk. Maar ook voor schoenen, cadeautjes en gewoon heel leuke spulletjes kan je in deze winkel terecht.

In de Jan Palfijnstraat opende Sylvia Matthys De Wonderjaren, een unieke kledingzaak voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Sylvia is zelf een jonge moeder en ontdekte een schrijnend tekort aan leuke winkeladressen. Met merken als Small Paul en Poppemie – een Gentse ontwerpster – heeft ze dat probleem proberen oplossen. De kledij staat garant voor een unieke en vooral hippe look voor kinderen.

Nog meer Gents talent is te vinden bij Spoonful of Sugar waar je de stukken van Tommy & Annika, Janey Rocket, Little Miss Y en Juffrouw Thea kan scoren. Deze ontwerpen worden aangevuld met bijzondere collecties uit binnen- en buitenland, van juwelen tot sleutelhangers.

Als je echt unieke kledij wil scoren voor je kinderen, kan je terecht bij Josie. Wat begon als een webwinkel is nu een conceptstore van de zussen Mieke en Gerlinde Verhaeghe. Zij ontwerpen en maken unieke kindermode met de charme van toen in een jasje van nu. De eenvoudige, sobere ontwerpen in combinatie met de kwaliteit van de stoffen geven de creaties een tijdloze uitstraling. Naast de basiscollectie zijn er de pièces uniques waarbij het duo vintage kleding herwerkt en originele stukken met leuke details presenteert. Alles is handgemaakt en aan een redelijke prijs.

Brussel

Op een boogscheut van de Dansaertstraat vind je de ecologische winkels van de zusjes Berckmans. Ontwerpster Valérie gebruikt al jaren zoveel mogelijk biologische of gerecycleerde stoffen in haar eigen creaties. Samen met zus Alexia opende ze enkele jaren geleden vlak naast haar kledingboetiek ook SuperGreen Me, een winkel die ecologische inspiratie brengt voor het dagelijkse leven. Zij reiken ideeën aan voor het volledige huishouden: van de herbruikbare tampon en uitwasbare meegroeipampers met herstelbare drukknopen tot groene hippe lingerie voor mannen en vrouwen.

Kat en Muis in de Dansaertstraat bestaat uit een kleurrijk decor met in de rekken humoristische kledingstukken van voornamelijk Belgische ontwerpers. Hemdjes met robotten, T-shirts met dino’s of de grafische jurkjes van Anne Kurris zullen je kinderen alvast goedgestemd maken.

Hippe mama’s en papa’s willen hun kroost zeker meetronen naar Claude Hontoir aan het Brugmannplein. In deze winkel vind je alles wat hip is in modeland op mini-formaat. Grootste aantrekkingskracht is het aanbod van Claude Hontoir, maar daarnaast vind je er de allernieuwste trends van Belgische kleppers als Anne Kurris, Maan en Zorra.

Knokke

In een prachtig pand op de Kustlaan in Knokke zal je waarschijnlijk denken dat je in een winkel met kledij voor volwassenen bent binnengestapt. Kids Industry is namelijk heel volwassen ingericht, geen felle kleuren of tekeningen hier. Kinderkleding en schoenen van 2 tot 16 jaar met merken als Monnalisa & Chic, Ny-Lon en Jakioo, Miss Grant, Boys en Cimarron. (RDM)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content