Wim signaleert: Mode door een hoogtechnologische bril

© reuters

Wat heeft Sergey Brin, medestichter van Google, met mode? Behoorlijk veel, zo bleek gisteren op de modeweek in New York. Brin was er te gast op het defilé van Diane von Furstenberg, dat dienst deed als een lanceringsevenement van Glass by Google, het veelbesproken augmented reality-brillenproject van de internetgigant.

De futuristische brillen zullen consumenten nuttige informatie verschaffen terwijl ze naar de wereld kijken, gaande van weersvoorspellingen, uitleg over kunstwerken in musea of, waarom niet, de manier waarop u de nieuwe collectie van een modelabel met uw bestaande garderobe kunt combineren. Ook e-mails en Facebookberichten kunnen eenvoudigweg op de glazen van de brillen gelezen worden. Het soort toepassingen dus waarvoor u nu een smartphone gebruikt, maar waarbij u dan niet meer op een schermpje moet staren.

De brillen draaien op Google’s Android-besturingssysteem en bevatten net als smartphones een camera, zodat u gemakkelijk uw blik op de wereld kunt doorsturen. Bovendien houdt u met zo’n draagbare computer in brillenvorm de handen vrij, want de bediening werkt met stemcommando’s.

Google’s “verbeterde werkelijkheid” is echter nog niet voor morgen. Het bedrijf stelde het concept voor in april en is momenteel nog bezig met het testen van de eerste prototypes. Softwareontwikkelaars zouden de eerste brillen begin volgend jaar kunnen aanschaffen, de gewone consument pas in 2014.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content