Wim signaleert: Als de modewereld een ei legt

© reuters

In de marge van de modeweken vinden vaak allerlei creatieve evenementen plaats, en dat is dezer dagen ook het geval in Londen. Zo wordt met de hulp van tientallen bekende namen The Bigg Egg Hunt gelanceerd: een grootschalige eierenjacht voor het goede doel.

In de marge van de modeweken vinden vaak allerlei creatieve evenementen plaats, en dat is dezer dagen ook het geval in Londen. Zo wordt met de hulp van tientallen bekende namen The Bigg Egg Hunt gelanceerd: een grootschalige eierenjacht voor het goede doel. In totaal wachten tweehonderd eieren in vezelglas de komende weken op een gelukkige vinder. Elk ei is ongeveer 74 centimeter groot en werd onder handen genomen door een bekende naam: van modeontwerpers als Vivienne Westwood, Diane Von Furstenberg en Tommy Hilfiger tot architecte Zaha Hadid, regisseur Ridley Scott of zangeres M.I.A.

De schattenjacht omvat in totaal twaalf zones doorheen Londen, waaronder Convent Garden, Trafalgar Square, Piccadilly Circus en Canary Wharf. Deelnemers kunnen online een plannetje en zoektips voor elke zone downloaden.

Zo u de komende weken zelf een ei in Londen spot: het is niet de bedoeling dat u het kleinnood thuis op de kast zet. Na afloop van de zoektocht worden de kunstwerkjes immers geveild voor het goede doel. De opbrengst zal verdeeld worden tussen de Elephant Family, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de Aziatische olifant, en Action for Children, ten voordele van kansarme kinderen in Groot-Brittannië.

Wim Denolf

Meer info: www.thebigegghunt.co.uk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content