Wikkeljurk van Diane Von Furstenberg bestaat 40 jaar

Om deze verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, heeft de ontwerpster een collectie ontworpen waarvoor ze zich heeft laten inspireren door de pop-art van Andy Warhol.

Om deze verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, heeft de ontwerpster een collectie ontworpen waarvoor ze zich heeft laten inspireren door de pop-art van Andy Warhol.

Op amper 26-jarige leeftijd bedacht Diane Von Furstenberg de wikkeljurk, die intussen is uitgegroeid tot een icoon in de modewereld. Om het veertigjarig bestaan van deze jurk te vieren, heeft Diane Von Furstenberg een speciale collectie ontworpen in samenwerking met de Andy Warhol Foundation. Uiteraard bestaat de collectie enkel uit wikkeljurken, die maar in beperkte oplage verkrijgbaar zijn, die wat betreft prints geïnspireerd zijn op het werk van de iconische kunstenaar Andy Warhol.

Collectie doorspekt met Art Pop

De speciale verjaardagscollectie bestaat uit wikkeljurken, maar ook enkele T-shirts en accessoires. De ontwerpster koppelt de bekende DvF-prints aan de iconen van Warhol, denk aan bloemen en dollartekens. De collectie bevat zowel nieuwere modellen, denk aan de Amelia-wikkeljurk, maar het bevat ook een remake van de originele T-72 wikkeljurk met aangesneden taille en brede rok. Deze speciale collectie zal verkrijgbaar zijn vanaf 10 januari in de winkels van Diane Von Furstenberg in Brussel, Antwerpen en Knokke. De prijzen beginnen bij 85 euro voor een T-shirt en lopen op tot 600 euro voor een lange wikkeljurk. Een deel van de opbrengst van de collectie gaat naar de Andy Warhol Foundation.

Diane Von Furstenberg is op zoek naar jouw verhalen over wikkeljurk

Voor het 40-jarig bestaan van de jurk is Von Furstenberg op zoek naar persoonlijke verhalen van haar klanten over de wikkeljurk. Enerzijds is het een jurk die vaak wordt gedragen door celebrities, maar alle vrouwen houden van haar iconische jurk. Daarom is de ontwerpster nu op zoek naar jouw persoonlijk verhaal over de jurk. Op www.dvfwrapstory.com kan je je persoonlijke verhaal delen én een foto delen van jezelf in de jurk.

Tentoonstelling over 40e verjaardag van wikkeljurk

Naast de feestelijke collectie in samenwerking met de Andy Warhol Foundation, opent Von Furstenberg ook een tentoonstelling over de wikkeljurk ‘Journey of a dress’ in Los Angeles. De officiële opening van deze tentoonstelling kan je live volgen op de website van Diane Von Furstenberg. Model Coco Rocha en Andy Cohen brengen live verslag uit zodat je niets van het evenement hoeft te missen. Bekijk hieronder alvast het aankondigingsfilmpje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content