Wie financiert de garderobe van Michelle Obama?

© Reuters

Michelle Obama wordt wereldwijd geprezen voor haar stijl. De ontwerpers die de First Lady draagt kunnen rekenen op instant faam. Maar wie betaalt deze couturejurken?

Michelle Obama wordt wereldwijd geprezen voor haar stijl. De ontwerpers die de First Lady draagt kunnen rekenen op instant faam. Maar wie betaalt deze couturejurken?

Net zoals Kate Middleton wordt de garderobe van Michelle Obama op de voet gevolgd. Michelle is ook niet bang om minder gevestigde namen te dragen en zo een podium te creëren voor deze ontwerpers. Zo zorgde ze al dat Jason Wu, Isabel Toledo en J.Crew internationale aandacht kregen voor hun ontwerpen.

First Ladies of Style

Van een First Lady wordt verwacht dat ze piekfijn uitgedost verschijnt op officiële gelegenheden en feesten. Maar aan deze taak is geen inkomen of shoppingsbudget verbonden. In het geval van Kate Middleton, die geen geschenken van ontwerpers of labels mag aanvaarden, betaalt haar schoonvader prins Charles de outfits van de hertogin.

Koopjesjagers en cadeautjes

Michelle Obama moet daarentegen haar kleding zelf financieren, zo vertelt Joanna Rosholm, de persverantwoordelijke van de First Lady, aan de Associated Press. De assistente van Michelle, Meredith Koop, heeft echter een neus voor kortingen en weet vaak prijzige stukken met een fikse discount op de kop te tikken.

Bovendien mag de Amerikaanse presidentsvrouw, in tegenstelling tot Kate, wél cadeaus ontvangen van modehuizen. Na het dragen van het geschonken kledingstuk, dat wordt ontvangen in naam van de regering van de VS, wordt de outfit geschonken aan de nationale archieven. Het Witte Huis laat wel optekenen dat Michelle nooit kleding leent van modehuizen.

Enkele beroemde outfits van Michelle Obama die onder de categorie van ‘geschonken kleding’ vallen zijn de twee haute couture jurken van Jason Wu die ze droeg tijdens de inauguratiebals van haar echtgenoot. Ook de paarse jurk van Carolina Herrera die de First Lady droeg tijdens het staatsdiner voor François Hollande en de jurk van de hand van Naeem Khan die ze droeg tijdens het gouverneursbal werden geschonken door de ontwerpers.

Bovendien kunnen de Obamas zich met het inkomen van Barack wel wat veroorloven. De combinatie van het salaris van de president, de kortingen die de assistente weet te verzilveren, de gedoneerde jurken en haar feilloze gevoel voor stijl zorgen er dus voor dat Michelle altijd modieus voor de dag komt. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content