Whoopi Goldberg lanceert collectie ‘lelijke’ kersttruien voor iédereen

© .

Eind oktober zullen de digitale winkelrekken van de Amerikaanse online shop Lord and Taylor een bijzondere collectie kersttruien bevatten. Ze zijn niet alleen ontworpen door actrice Whoopi Goldberg, maar ook nog eens allesbehalve exclusief blank en christelijk.

Op het Noord-Amerikaanse continent krijgen ugly christmas sweaters nog meer dan hier een apart schap in de kleerkast. Iedereen houdt van een – eventueel zelf gebreide – wollen trui vol kerstmannen, herten en sneeuwvormige patronen, liefst in een kleurencombinatie waarmee je tijdens de rest van het jaar waarschijnlijk bedenkelijk zou worden bekeken.

Whoopi Goldberg lanceert collectie 'lelijke' kersttruien voor iédereen
© .

Nu gaat ook de actrice Whoopi Goldberg een eigen lijn vol ‘lelijke’ kersttruien uitbrengen. Wat begon bij een vaag idee (“Ik zou eens iets moeten doen met…”) evolueerde naar 14 ontwerpen. “En nu heeft Lord & Taylor er 11 of 12 van gekocht,” vertelt de actrice in Vogue. “Ik had zoiets van: oké, cool.”

Whoopi Goldberg lanceert collectie 'lelijke' kersttruien voor iédereen
© .

Daarbij wil Goldberg méér dan enkel rendieren en kerstbomen. Zo komt er ook een Kwanzaa-, Ramadan- en Chanoeka-versie. En daar blijft het niet bij, want zo is er ook bovenstaande trui waarin een blanke en een zwarte kerstman elkaar kussen. Goldberg verklaart haar aanpak in Vogue: “De feestdagen – ongeacht wat je gelooft – zouden een dag, week of een maand moeten zijn waarin we allemaal samen zijn.” Amen.

via GIPHY

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content