Westwood viert diamanten jubileum Queen met collectie

De Britse modeontwerpster haalde inspiratie bij de japonnen van de Queen zelf.

Vivienne Westwood, de koningin van de Britse mode, viert het diamanten ambtsjubileum van koning Elizabeth II met een capsulecollectie. Inspiratie voor de jurken, die rode loper-waardig zijn, haalde de Britse modeontwerpster bij de japonnen van de Queen zelf. Geheel in overeenstemming met wat we van de Britse punkontwerpster mogen verwachten, interpreteerde Westwood de japonnen van Queen Elizabeth op een onconventionele manier. De op Griekse wijze gedrapeerde cocktailkleedjes en klassieke korsetjurken zijn elegant en weelderig met een rebelse twist. Een serie oorbellen vult de collectie verder aan.

De modeontwerpster wilde de luxueuze en vorstelijke natuur van de koninklijke familie in haar collectie vatten. De op de Britse nationale vlag of Union Jack gebaseerde print, die in de vorige collecties van de Britse modeontwerpster ook al uitvoerig aan bod kwam, is daartoe een onmisbaar element.

Een modeontwerpster zonder onderbroek

In 1992 werd Vivienne Westwood door koningin Elizabeth II tot ridder geslagen. Tijdens de ceremonie in Buckingham Palace droeg de grondlegster van de punkstroming in de mode geen onderbroek. Dat feit werd vastgesteld toen de ontwerpster haar rok rondzwierde voor de camera’s van de fotografen. Naar verluidt kon koningin Elizabeth II lachen om het incident.

De festiviteiten rond het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II – op Queen Victoria na de enige Britse vorstin die 60 jaar op de troon kon vieren – vinden plaats in Londen van twee tot en met vijf juni 2012.(JK)

De rode loper-capsulecollectie van Vivienne Westwood zal vanaf midden mei, een week voor het officiële jubileum, in de winkels verkrijgbaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content