Werknemers Lanvin: “Wij eisen Alber Elbaz terug!”

Het personeel van het Franse modehuis wil antwoorden en een verontschuldiging van Lanvins raad van bestuur, die Alber Elbaz deze week na 14 jaar dienst ontslagen heeft.

Het nieuws dat Alber Elbaz aan de deur werd gezet bij Lanvin heeft de modewereld met stomheid geslagen. Na 14 jaar als creatief directeur van het Franse modehuis werd de Israelische designer voor zijn diensten bedankt. Waar het er eerst op leek dat Elbaz zelf zijn ontslag had gegeven, na een ophefmakende toespraak over de snelheid van de modesector, blijkt uit een communicatie met Vogue nu dat de beslissing niet de zijne was: de raad van bestuur heeft hem “buitengeduwd”. Of CEO Michèle Huiban en eigenaar Shaw-Lan Wang diezelfde speech als reden namen om de designer zijn C4 onder de neus te duwen is niet bekend, maar het ontslag van Elbaz werd nergens goed onthaald.

De modepers reageerde met verstomming. Elbaz stond al jaren bekend als een hardwerkende, goedlachse, respectvolle man die het modehuis weer op de kaart heeft gezet, en ook bij de werknemers van Lanvin – van het atelier tot de sales- was hij bijzonder geliefd. 330 werknemers van Lanvin hebben nu geëist dat Wang, die in Taiwan woont, onmiddellijk naar Parijs vliegt om hun vragen te beantwoorden en bezorgdheid op te helderen. Het team is kristalhelder over één issue: ze eisen Elbaz terug.

Het is echter onwaarschijnlijk is dat de designer op zijn stappen zal terugkeren na de manier waarop hij behandeld is geweest, zeker nu hij getipt wordt als mogelijke opvolger van Raf Simons bij Dior. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content