Wereldsterren dragen Belgische creaties

Tal van wereldsterren dragen creaties of accessoires van onze Belgische ontwerpers.

Tal van wereldsterren dragen creaties of accessoires van onze Belgische ontwerpers. Redacteurs van de Streekkrant maakten een overzicht.

Elton John kijkt door Patrick Hoet-bril.
Bill Gates, Elton John en Jef Geeraerts hebben één ding gemeen: ze dragen alledrie een bril die ontworpen werd door de 56-jarige Patrick Hoet. De Bruggeling geniet faam in BelgiÔ, maar ook ver daarbuiten. Hij werd drie keer gelauwerd door de Parijse beurs ‘Silmo d’Or’ in de categorie mode.

Cate Blanchett draagt Dries Van Noten.
Toen een hoogzwangere Cate Blanchett vorig jaar haar opwachting maakte bij de Oscaruitreiking, bleek ze gekozen te hebben voor een dieppaarse, satijnen avondjurk van Antwerps ontwerper Dries Van Noten. Van Noten kreeg vorig jaar ook de prijs van de Amerikaanse modeindustrie.

Rihanna vecht om Christophe Coppens-hoedje.
Christophe Coppens ontwierp speciaal voor zangeres Roisin Murphy vijftien capes, hoeden, tooien en andere accessoires. Murphy staat bekend om haar extravagante stijl op het podium. De voormalige zangeres van de hitformatie Moloko kleedt zich in de meest vooruitstrevende outfits. Ook Rihanna kent de ontwerper uit Sint-Niklaas. Toen ze laatst op een pre-Grammy-feestje slaande ruzie kreeg met haar verloofde, R&Bzanger Chris Brown, droeg de zangeres een hoedje van Coppens.

Sarah Jessica Parker loopt op Martin Margiela
Sarah Jessica Parker, wereldwijd bekend als Carrie uit ‘Sex and the City’, werd onlangs in New York gespot met nogal in het oog springend schoeisel. De hoefachtige laarsjes die ze droeg -geïnspireerd op ‘Jikatabi’, de gespleten sokjes die gedragen worden onder kimono’s zijn van de hand van de Antwerpse ontwerper Martin Margiela. Ook actrice Rachel Bilson en zangeres Roisin Murphy (ex-Moloko) dragen Margiela-schoenen.

Lenny Kravitz kiest voor Kortrijkzaan.
Enigszins in de marge maar toch het vermelden waard : de Kortrijkse ontwerper en kunstenaar Arne Quinze werd gekozen tot ‘art director’ voor de nieuwe wereldtournee van de Amerikaanse rockster Lenny Kravitz. Quinze zal in nauwe samenwerking met Kravitz het artistieke concept en de vormgeving van de wereldtournee uitdenken. Hij reisde begin deze maand naar de Bahama’s om met de Amerikaanse rockster te brainstormen. De Kortrijkzaan is onder ander bekend door zijn ‘Cityscape’ in Brussel, ‘The Sequence’ aan het Vlaams Parlement en ‘The Traveller’ voor Louis Vuitton.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content