Welke kledingtrends moeten we onthouden van Rock Werchter 2014?

Denk aan bloemen in het haar, grunge en kort, korter, kortst.

Denk aan bloemen in het haar, grunge en kort, korter, kortst.

Intussen ligt Rock Werchter 2014 alweer achter ons, maar het was een editie om niet snel te vergeten. Zo stonden enkele grote, internationale kleppers op de affiche waaronder Arctic Monkeys, Pearl Jam, Pixies, Babyshambles en Stromae. Maar ook op vlak van kledij viel er weer heel wat te zien op de weide. Het was soms echt je ogen uitkijken, in positieve of negatieve zin, naar wat we zagen paraderen over het groene (later modderige) gras van Werchter. Voor vrouwen zagen we op deze editie heel wat bloemen (zowel in het haar, maar ook als motiefje in de kledij), nineties-grunge en alles wat kort is. Hiermee bedoelen we: korte rokjes of korte broekjes waarbij het motto is: hoe korter hoe liever.

Bloemenpracht

Maar eerst en vooral zagen we heel wat bloemen. Bloemen in het haar, bloemen in de vorm van een kransje in het haar of een grote opvallende bloemenkrans. Er was een stand op de wei waar je je kon laten opmaken in retrostijl, en ook hier werd het kapsel vaak versierd met bloemen. Daarnaast zagen we ook heel wat bloemen terugkomen als motief op de kledij. Zwierige bloemenrokjes, kleedjes met fijne bloemen of rugzakken met bloemen. Kortom, wie wil scoren op een festival kan zich best hullen in bloemen.

Grunge

Daarnaast zagen we ook dat de grunge zijn weg heeft teruggevonden naar de festivals. Hiermee bedoelen we de grunge-stijl die in de jaren negentig bijzonder populair was, met dank aan Kurt Cobain. We zagen heel wat ruitjeshemden, skinny jeans, zwarte hoedjes, blote buiken en gescheurde kousen. Aan hun schoenen droegen de aanhangers van deze stijl vaak Dr. Martens-laarzen of zwarte sandalen met rubberen zolen. Een stijl die volgens ons wel wat durf vraagt, maar ideaal is voor mensen die graag willen opvallen op de wei. De Dr. Martens-laarzen werden plots ook erg handig nadat de weide veranderde in een grote modderpoel. Dubbel geluk!

Kort

Deze zomer zijn de shortjes wel erg kort. Het lijkt wel alsof de shortjes elke zomer een halve centimeter krimpen. Een groot deel van de vrouwen op de wei paradeerden in shortjes die amper onder hun kont vielen. Wat betreft stijl geven we niet veel punten op zulke shorts, maar het kan wel praktisch zijn. Zo was het zowel de eerste, als de tweede dag, stralend weer op Rock Werchter. Maar vanaf de moment dat je ook wat kan zien van het achterwerk van de dame in kwestie, zouden we ze toch graag een halt willen toeroepen.

En de mannen?

De mannen op Rock Werchter hielden het voor zaterdag vooral op T-shirts van de Rode Duivels, de Nederlanders kozen dan weer voor voetbalshirts van hun nationale ploeg. Na zaterdag, toen de vreugde een beetje geminderd was bij de Belgen, zagen we terug gewone kleuren en werden kledingstukken in rood, geel, zwart in de kleerkast gelaten. Ook opvallend: het aantal Hawaii-shirts was dit jaar erg hoog, blijkbaar wordt Werchter nu ook al beschouwd als een tropische vakantiebestemming. En daar kunnen we hen niet volledig ongelijk in geven.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content